Bearbejdning

RIPRO

Plastbearbejdning af højeste kvalitet

I RIAS’ bearbejdningsafdeling RIPRO, arbejder vi både med manuelle og maskinelle processer i mange forskellige typer plast. Altid tilpasset den enkelte opgave. Vi ønsker at være din totalleverandør af plastemner og er med dig under hele processen fra idé til færdige emner. Det sikrer vi med vores højteknologiske maskiner og rådgivende mandskab, som hjælper dig med at finde frem til de bedste løsninger. Vores maskinpark består af moderne 3-aksede og 5-aksede fræsere, en drejebænk og laserskæring. Vi tilbyder også 3D-print, skræddersyet efter dine behov, samt alle former for manuel bearbejdning udført af vores erfarne plastmagere og snedkere. Sammensætningen af maskinerne giver os mulighed for at producere stort set alt til både små og store produktioner samt prototyper. Altid med professionel rådgivning gennem hele processen.

CNC-fræsning og drejning

CNC-fræsning og CNC-drejning er avancerede bearbejdningsmetoder, der sikrer de højest opnåelige tolerancer, som nutidens produkter kræver. I RIPRO mestrer vi disse teknikker, og har gennem mange år hjulpet vores kunder med at skabe præcise og komplekse komponenter.

Læs mere her

3D-print: Ubegrænset fleksibilitet

Vores avancerede 3D-printteknologier giver mulighed for at skabe emner, der er skræddersyet efter dine behov uden at begrænse dig til traditionelle produktionsmetoder. Med markedets førende maskiner inden for SLS- og FDM-teknologierne, tilbyder vi industriel 3D-print af produktionsemner, montage fiksturer eller prototyper.

Læs mere her

Højpræcision laserskæring

Laserskæring vælges til opgaver i akryl, hvor der ønskes blanke kanter, glas look med høj finish og fine detaljer. Produktion af emner i akryl, er inden for vores spidskompetencer. Vi laserskærer emner i høj kvalitet, der sikrer flotte kanter og/eller streggravering.

Læs mere her

Manuel bearbejdning med årelang erfaring

Vores manuelle afdeling består af et team af yderst dygtige og erfarne plastmagere og snedkere. Med mange årtiers erfaring inden for bearbejdning af plast, er de i stand til at håndtere alle former for manuel bearbejdning. Herunder limning, polering, svejsning, boring og bukning. Vores manuelle afdeling bistår desuden med efterbehandling af emner fra maskinafdelingen, montage samt specialindpakning.

Læs mere her

Vi samarbejder med alle brancher og udfører opgaver af enhver art

Vi er dedikerede til at levere funktionelle, holdbare og kreative løsninger af høj kvalitet. Vores omfattende portefølje af cases demonstrerer vores evne til at imødekomme behovene hos store koncerner samt små og mellemstore virksomheder. Med vores erfarne team og en proaktiv tilgang til opgaveløsningen, leverer vi innovative løsninger, der ikke kun opfylder, men overstiger vores kunders forventninger.

Se vores cases

FAQ

Hvordan limer jeg plast?

Ikke alle plasttyper kan limes. Til de enkelte plasttyper kan det være forskellige limtyper, der skal anvendes fx polymeringsbaserede lim, opløsningsmiddelbaseret eller UV-hærdende lim.

Hvordan fræser jeg i plast?

De fleste typer plast kan fræses med almindelige fræsere til stål. Det anbefales at anvende specielle fræsere med hårdmetals platter ved større produktioner. Fræserne kan have specielle frigangs-, spånvinkler samt køre med specielle tilspændingshastigheder.

Hvordan borer jeg i plast?

De fleste plasttyper kan bores med et almindeligt HSS bor til stål. Det må dog anbefales at anvende specielle kunststof bor ved større produktioner. Borene har specielle frigangs-, spån- og spidsvinkler. Sørg for god køling ved boring af dybe huller. Det anbefales at forbore ved store huller.

Hvilken temperatur former jeg plast ved?

Det er forskelligt fra de enkelte plasttyper. Temperaturområdet varierer fra 120-195 grader. Afhængig af type kan der være mulighed for at plastmaterialet skal fortørres inden formning.

En stærk samarbejdspartner

Vores salgs- og PTA-afdeling er din direkte kontakt til RIPRO. Her sidder vores kompetente kollegaer klar til at hjælpe dig i mål med dine projekter.