Nyheder

Sikkert over Teglværksbroen

Sikkert over Teglværksbroen

En adgangsvej der bogstaveligt talt slår bro mellem beboerne i København.

Sluseholmen i den københavnske Sydhavn fik ved indgangen til 2011 en ny adgangsvej, der bogstaveligt talt slår bro mellem beboere på Sluseholmen og naboerne på Teglholmen.

Teglværksbroen er en kombineret bil-, cykel- og gangbro, der ligesom andre broer i Københavns indre farvande kan åbnes, så skibe kan sejle helt ind i bunden af havnen.

Elegant bånd

Broen er designet af Hvidt Arkitekter, og med til løsningen af opgaven hører en smuk belysning, der strækker sig som et elegant bånd langs gelænderet i begge sider.

Løsningen blev leveret af LEDLumina Technology A/S, som imidlertid havde en udfordring med at sikre den korrekte afskærmning af belysningselementerne:

- Det var et krav fra arkitekten, at belysningen skulle dække cykelstien uden at blænde bilisterne og dække fortovet uden at genere både, der sejler under broen, siger direktør Per Faartoft, LEDLumina.

- Her var det en stor fordel, at RIPRO kunne tilbyde et serigraferet mønster, der spreder lyset på samme måde som opal acryl. Samtidig skulle vi finde en robust løsning, der mindsker sandsynligheden for hærværksskader. Derfor har vi anvendt slagfast acryl.

Fokus på design

De enkelte acryl-elementer er relativt lange for at undgå forstyrrende samlinger og skruer. På bagsiden er elementerne monteret på et stag. Løsningen gør det til en simpel opgave at servicere belysningen for den autoriserede håndværker, der skal have adgang til elementerne – men vanskeligt for personer, der ikke skal kunne pille ved belysningen.

Belysningen fra LEDLumina Technology A/S er baseret på en mekanisk konstruktion uden brug af printkort, ledninger og lodninger. Forenklet udtrykt monteres lysdioderne i en alu-sandwichplade, hvor lysdiodens to poler forbindes til hver sin alu-side. Løsningen er vibrations- og stødsikker og kræver ikke vedligehold.

Skræddersyet

For afdelingschef i RIPRO Jan Bengtsson er opgaven på Teglværksbroen et glimrende eksempel på, at RIPRO både dækker rådgivnings- og designfasen, udførelsesfasen og efterbehandlingen:

- Der er tale om en skræddersyet løsning, som vi har brugt tre-fire måneder på at færdigudvikle. Vi får mange henvendelser af denne type, fordi vi er kendt for at kunne løse specialopgaver.

En af dem har nu i et år kunnet beundres på den 97 meter lange vippebro.

RIAS A/S  |  Industrivej 11  |  4000 Roskilde  |  Tlf.: 46770000  |  info@rias.dk  |  CVR: 44065118

Kontakt

Kundeservice

Vores kundeservice sidder klar ved telefonerne for at tage imod dit opkald.

Telefontid

  • Mandag-torsdagkl. 07.30 - 16.00
  • Fredagkl. 07.30 - 15.30