Manuel bearbejdning

Årtiers erfaring inden for manuel plastbearbejdning

Stor plastviden og mangeårig erfaring

Vores manuelle afdeling består af et team af yderst dygtige og erfarne plastmagere og snedkere. Med deres mangeårige erfaring inden for bearbejdning af plast, er de i stand til at håndtere alle former for manuel bearbejdning. Herunder bukning, svejsning, limning, polering og boring. Vores manuelle afdeling bistår desuden med efterbehandling af emner fra maskinafdelingen, montage samt specialindpakning.

Bukning

Bukning er én af vores spidskompetencer, og vi er stærke inden for både kold- og varmbukning. Varmbukning er som oftest i akryl (PLEXIGLAS® eller andet) og polycarbonat (PC), men kan også gøres i andre materialer. Vi har bukkeborder til punkt-/ linjeopvarmning og ovn til opvarmning af plader. Det er muligt at svejse eller lime emnet hvis ikke det kan bukkes. Koldbukning udføres på vores kantpressere i materialer op til 3 meters længde. Materialer der typisk koldbukkes er PET-G i tykkelser op til 2 mm og PC i tykkelser op til 8 mm, alt efter vinkelgrad.

Svejsning

Hvor der ikke kan limes, kan der ofte svejses. Svejsning giver en stærk og tæt samling. Svejsning kan samle to forskellige materialer, f.eks. akryl og PVC. En kombination af lim og svejs kan også være en mulighed. Den kan i nogle tilfælde fremstå visuelt mere grov end en limning. Svejsning er mest anvendt til rør, kar, store beholdere og steder hvor samlingen skal være ekstra stærk.

Limning

Limning giver flotte samlinger og de fineste limninger fås altid i ekstruderet XT-materiale. UV-limning er f.eks. meget anvendt da den giver mulighed for næsten usynlige samlinger, og derfor anvendes det ofte til udstillingsemner og montre. Limning anvendes til displays, maskindele, afskærmninger, kasser, montre, bokse, borde, skabe, hylder og meget mere. Det er naturligvis ikke alt der kan limes, men vi tilbyder mange forskellige metoder, afhængigt af behov og materiale.

Polering

Vi polerer emner, når der behøves en plan og jævn overflade med en flot optisk virkning. Vi tilbyder både maskinel og håndpolering og i helt specifikke tilfælde anvender vi flammepolering. Materialet er for det meste klart for netop at kunne få den optimale virkning frem ved poleringen. Det er typisk udstillingsdisplays, skilte, ruder m.m. der poleres.

Boring

Der kan bores i stort set alle materialer. Vi laver huller til beslag, skærer gevind m.m. uden begrænsning på størrelse. Hvis du sidder med et specielt projekt, så kontakt os så vi kan rådgive dig.

Vi tilbyder også 

3D-print

Ubegrænset fleksibilitet og målrettet optimering.

Laserskæring

Højpræcision laserskæring for høj finish og fine detaljer.

CNC- fræsning og drejning

Højteknologisk bearbejdning af emner i plast.

En stærk samarbejdspartner

Vores salgs- og PTA-afdeling er din direkte kontakt til RIPRO. Her sidder vores kompetente kollegaer klar til at hjælpe dig i mål med dine projekter.