Manuel bearbejdning

Vores manuelle afdeling består af alle de velkendte processer, som der findes inden for plast bearbejdning. Mearbejderstaben er rutineret og altid parat til at finde løsninger på de manuelle processer.

Bukning

Bukning er en af vores spidskompetencer, som kan ske igennem to processer – Koldbukning og varmbukning. Varmbukning er som oftest i akryl (PLEXIGLAS® eller andet) og polycarbonat (PC), men kan også gøres i andre materialer. Vi har bukkeborder til punkt-/ linieopvarmning og ovn til opvarmning af plader. Det er muligt at svejse eller lime emnet hvis ikke det kan bukkes. Koldbukning udføres på vores kantpressere i materialer op til 3 meters længde. Materialer der typisk koldbukkes er PET-G i tykkelser op til 2 mm og PC i tykkelser op til 8 mm, alt efter vinkelgrad.

Svejsning

Hvor der ikke kan limes, kan der ofte svejses. Svejsning giver en stærk og tæt samling. Svejsning kan samle to forskellige materialer, eksempelvis akryl og PVC. En kombination af lim og svejs kan også være en mulighed. Den kan i nogle tilfælde fremstå visuelt mere grov end en limning. Svejsning er mest anvendt til rør, kar, store beholdere og steder hvor samlingen skal være ekstra stærk.

Limning

Limning giver flotte samlinger og de fineste limninger fås altid i ekstruderet XT materiale. UV-limning er eksempelvis meget anvendt da den giver mulighed for næsten usynlige samlinger, og derfor anvendes det ofte til udstillingsemner og montre. Limning anvendes til displays, maskindele, afskærmninger, kasser, montre, bokse, borde, skabe, hylder og meget mere. Det er naturligvis ikke alt der kan limes, men vi tilbyder mange forskellige metoder, afhængigt af behov og materiale.

Polering

Vi polerer emner, når der behøves en plan og jævn overflade med en flot optisk virkning. Vi tilbyder både maskinel og håndpolering og i helt specifikke tilfælde anvender vi flammepolering. Materialet er for det meste klart for netop at kunne få den optimale virkning frem ved poleringen. Det er typisk udstillingsdisplays, skilte, ruder m.m. der poleres.

Boring

Der kan bores i stort set alle materialer. Vi laver huller til beslag, skærer gevind m.m. uden begrænsning på størrelse. Hvis du sidder med et specielt projekt, så kontakt os så vi kan rådgive dig.