Ovenlysplader

Et bredt udvalg af ovenlysplader og bølgeplader
RODENA PVC

Enkeltlagsplader

SUNLUX Sinus PVC

Småbølget klar

SUNLUX HI-PVC

Enkeltlagsplader, faldsikret

SUNLUX PC

Enkeltlagsplader, faldsikret

SUNLUX PC

Flerlagsplader, faldsikret

Tilbehør

Tilbehør til montering

Ovenlysplader til naturligt lys i indendørs rum

Skal du lægge et fibercementtag på en lagerhal, ridehal eller en anden form for overdækning, hvor der kræves et godt lysindfald? Ovenlysplader optimerer rumopfattelsen ved at fremhæve bestemte områder og bruges til at skabe en jævn fordeling af lys i hele rummet. Dette er især værdifuldt i større rum eller områder, hvor traditionel belysning måske ikke når alle hjørner. Det skaber en lys atmosfære, reducerer behovet for kunstig belysning og kan endda resultere i energibesparelser.

Vi tilbyder en række forskellige ovenlysplader, både enkeltlags- og flerlags, i forskellige tykkelser, som passer til alle typer af fibercementplader. Heriblandt almindelige plader og plader som er sikret mod gennemtrædning (MK-godkendt). Alle i høj kvalitet og nem montering.

Pladerne kan lægges enkeltvis eller i et lysbånd. Blot husk at anvende RIAS Alu Flex tape på mørke fibercementplader i de overlæg, hvor ovenlyspladen ligger oven på fibercementpladen. Alternativt kan overlægget males hvidt. På denne måde undgår du overophedning af pladen som kan føre til misfarvning og deformering af ovenlyspladen. Der er 10 års garanti på lysgennemgang på alle vores ovenlysplader samt 10 års garanti på brud på ovenlysplader udarbejdet af polycarbonat samt HI-PVC.

Er du på udkig efter et tag til dit udhus, brændeskur, redskabsrum, carport eller anden overdækning, hvor der ikke skal kunne komme lys igennem, kan SUNLUX Sinus være et rigtig godt valg. SUNLUX Sinus er en eksklusiv letvægts PVC-bølgeplade, som har udseende efter en stålplade, men blot væsentlig lettere at håndtere. 

Det er muligt at montere enkelte lysplader sammen med den sorte SUNLUX Sinus, hvis lidt velvalgt lysindfald er ønskeligt. Ellers kan lyspladerne bruges alene, som en hel tag- eller vægflade. Taget må ikke isoleres oppe under pladerne. Vi yder 5 års garanti på brud og 10 år på farvebestandighed (sort plade). Monteringen foregår ganske enkelt med almindeligt værktøj. Vi henviser til vores monteringsvejledning.

SUNLUX Sinus sort
SUNLUX Sinus klar

Færdigt ovenlys

Typisk holder ovenlys til langt over deres forventede udløbsdato, men vi oplever desværre mange, der sætter ind for sent. Her taler vi om omkostningstunge vandskader, huller efter et kraftigt haglvejr eller de mere skjulte ulemper som manglende dagslys igennem pladerne. Et gammelt ovenlys kan spottes ved, at pladerne er mælkehvide eller gullige, pladerne er porøse og nærmest smuldrer ved berøring, eller at der stort set ikke kommer dagslys ind i bygningen. Det er ikke spørgsmålet om skaden sker, men mere hvornår.

Tegn på en nært forestående udskiftning

Der er en lang række fordele ved at udskifte de gamle ovenlysplader med nye. Nogle er synlige rent økonomisk, mens andre er mere følsomme og mærkes på den lange bane. Du kan læse mere om de mange fordele, når du vælger en løsning til ovenlys, ved at klikke på billedet.

FAQ

Hvordan skal PVC plader opbevares før montering?

Ved udendørs opbevaring samt midlertidig lagring på byggeplads skal pladerne beskyttes med hvid presenning mod direkte sollys, da varmeopbygning i en pladestak kan forårsage misfarvninger samt deformationer af materialet. Såfremt det er muligt, skal pladerne ved modtagelsen stilles under tag og helt væk fra sollys, idet varmeopbygningen kan ske indenfor 15 minutter. Leveres pladerne i ruller, skal disse rulles ud, så pladerne ligger plant.

Hvad skal jeg være opmærksom på ved montering af PVC plader?

Det er vigtigt at oversiden på lægter og spær er rengjorte og malet hvide, så konstruktionen ikke øger varmeopbygningen i PVC pladen. PVC plader tåler maksimalt 60 grader, hvorfor god ventilation under pladerne er rigtig godt for tagets holdbarhed. Ved overophedning kan pladerne deformere og blive misfarvet. Det anbefales at anvende PC2000 trapezplader, hvis det er til lukkede overdækninger, idet de tåler op til 120 grader. Vi anbefaler altid at følge monteringsvejledningen for den valgte PVC plade.

Brandklassifikation
PVC og polycarbonatplader Download
Tagrendeberegner

Nem og effektiv beregning af alt du skal bruge til dine nye tagrender.

Prøv beregneren
Monteringsvejledninger

Nemme trin-for-trin vejledninger til dine byggeprojekter.

Gå til alle vejledninger
Nærmeste forhandler

Søger du byggematerialer til privat brug? Se listen over vores forhandlere.

Find forhandler