Ovenlys

Udnyt dagslyset med ovenlys

Ovenlys, rytterlys eller shedtag er populære og effektive løsninger inden for bygningsdesign, som bringer naturligt lys ind i indendørs rum. Løsningen anvendes bredt, særligt til industri- og lagerbygninger, hvor ovenlyset effektivt oplyser de store arealer. Ved at udnytte naturligt lys kan bygningerne reducere behovet for kunstige lyskilder, som i sidste ende kan bidrage til en forbedret energieffektivitet. Det kan potentielt nedbringe energiforbruget bidrage til en reduceret miljøpåvirkning.

Mange moderne boliger eller arkitektonisk spændende byggerier integrerer ovenlys i deres design for at forbedre belysningen ved at skabe lyse og indbydende rum. Her er ovenlyset indtænkt som en betydelig del af atmosfæren i rummet, som bidrager til at reducere behovet for kunstigt lys i dagtimerne. Også mange kontorbygninger drager fordel af ovenlys for at skabe en behagelig arbejdsatmosfære. Det skyldes blandt andet, at naturligt lys har vist sig at forbedre produktivitet og trivsel hos arbejdstagere, hvilket gør ovenlys til en ideel løsning i moderne arbejdsmiljøer.

StreetDome Haderslev

Set ude fra er designet af Haderslevs skatepark nærmest et helt månelandskab med en flot UFO. Til byggeriet er der konstrueret rækker af lysbånd af termotag, som giver en rigtig god belysning i hallen. En helt unik kuppelkonstruktion, som ikke findes andre steder i landet!

Cykelskur med ovenlysplader

Ovenlysplader kan nemt tilpasses individuelle kravspecifikationer, som f.eks. i dette tilfælde, hvor ønsket til en buet konstruktion var afgørende. De buede plader skaber her et let udtryk, mens styrken i pladerne effektivt beskytter cyklerne mod forskellige vejrforhold såsom regn, sne og sollys.

Aktivitetscenter Vestervig-Agger

I aktivitetscenter Vestervig-Agger forstår man at udnytte det naturlige dagslys til fulde. Centeret huser forskellige sportsgrene og aktiviteter for personer i alle aldre – og lyset, ja det spiller her en afgørende rolle. Fra de store vinduespartier af specialtilpassede termoplader strømmer dagslyset ind, helt uden at blænde. Det skaber et lyst og rummeligt miljø, som danner de perfekte rammer for enhver aktivitet.

Rytterlys hos Nilfisk

Når der skal oplyses store arealer, såsom Nilfisks store hal, er et rytterlys med termoplader en rigtig god løsning. De lange rækker forsyner bygningen med naturligt dagslys. Det kan potentielt bidrage til at reducere behovet for kunstig belysning og i bedste fald forbedre bygningens energieffektivitet.

Lysbånd giver lys over værftet

Når der skal monteres nye lysbånd, eller når gamle lysbånd skal udskiftes, er termoplader en effektiv løsning. På det tidligere skibsværft i Nakskov, har man lagt et lysbånd af termoplader oven på de eksisterende lysbånd af glas. I alt blev der monteret 360 meter facadepaneler på værftsbygningen fordelt på 6 lysbånd á 60 meter.

Vi kan også hjælpe dig med 

Byggeri med termotag

Tilfør funktionalitet og æstetik til din bolig med vores stærke termotag i det slagfaste materiale polycarbonat.

Moderne facadeløsninger

Søger du en flot løsning til dine facader? Skab arkitektoniske løsninger med facadepaneler, uden at gå på kompromis med funktion og æstetik.

Environmental Product Declarations

Vi indsamler EPD'er på vores produkter og opdaterer ByggeBasen med EPD'er, så du er sikker på, at dit projekt lever op til kravene til den maksimale CO2-udledning.

Din professionelle sparringspartner

Vores kompetente salgsteam sidder klar til at rådgive dig om valg af materialer, så du er sikker på at få de helt rigtige materialer til dit formål.