Termoplader

En holdbar og energieffektiv løsning

Hvorfor bygge med termoplader?

Et termotag er en rigtig god investering, hvis du ønsker en holdbar tagløsning med gode isolerende egenskaber og en lang levetid. Termoplader er produceret i det slagfaste og stærke materiale polycarbonat (PC). Det gør pladerne modstandsdygtige over for forskellige vejrforhold og næsten umulige at slå i stykker. Vi tilbyder et bredt udvalg af termoplader i høj kvalitet, i forskellige tykkelser og størrelser. Alle med termopladernes fremragende egenskaber til fælles.

Gode isolerende egenskaber: Termoplader er i stand til effektivt at adskille kold og varm luft, hvilket bidrager til at sikre et godt indeklima. Pladens U-værdi synliggør hvor effektiv isoleringen er. Jo lavere værdi, desto bedre isoleringsevne. Skal du bruge et termotag til en lukket udestue eller vinterhave, bør U-værdien være afpasset med U-værdien i vinduerne.

UV-beskyttelse: Vores termoplader er beskyttet med et UV-filter på den ene eller begge sider, som effektivt forhindrer misfarvning fra solens nedbrydende ultraviolette lys. Dermed undgår du at pladerne gulnes, hvilket sikrer en god lysgennemgang mange år frem.

Nem montering: Termopladernes lave vægt gør dem nemme at arbejde med, hvilket er en klar fordel under monteringen. I modsætning til andre materialer, stiller termoplader mindre krav til underkonstruktionen. Derfor er der både tid og penge at spare, når du skal opføre en bærende konstruktion til dit termotag.

Høj lysgennemgang: Termoplader tillader naturligt dagslys at trænge igennem. Det har en positiv betydning for komforten og kan bidrage til at minimere behovet for kunstig belysning i dagtimerne. Er solen skarp og på i mange timer af døgnet, er opal eller bronze at foretrække, idet dagslyset bevares uden at blænde. Mens glasklar og klar er en foretrukket løsning, når beliggenheden er mere skyggefuld.

Stort genanvendelsespotentiale: Polycarbonat er 100 % genanvendeligt. Det vil sige, at når pladerne har udtjent deres levetid, kan plastens nyttige ressourcer genanvendes til nye produkter. Det er med til at reducere affald og sikre et forsvarligt materialekredsløb.

Forskellige tykkelser og længder: Vores brede sortiment af termoplader er tilgængelige i forskellige tykkelser fra 4 til 55 mm. Termopladerne fås i forskellige længder, som nemt kan tilpasses specifikke mål eller bestilles i forskellige standardstørrelser.

RIATHERM og RODENA er en produktserie fra RIAS. Termopladerne er anvendelige til alverdens byggeprojekter og egner sig godt til nye opførelser såvel som renoveringsopgaver. Vi tilbyder en serie af plader i klar, opal og bronze i tykkelser fra 4 mm til 55 mm, i forskellige længder og bredder. Vores 4 mm og 6 mm termoplader er særligt velegnede til drivhuse eller afdækninger, mens de øvrige tykkelser egner sig godt til overdækning af terrasse, carport, udestue mv. Alle vores termoplader er naturligvis brudsikre, og vi yder en garanti på 10-20 år på både brud og lysgennemgang.

RIATHERM Heatstop

RIATHERM Heatstop er specialproducerede termoplader, som yder ekstra beskyttelse mod solens nedbrydende ultraviolette stråler. Heatstop dæmper varmeopbygningen i sommerperioden og sikrer samtidig en god kuldeisolering om vinteren. Kombinationen af den varmedæmpende Heatstop-effekt og den gode isoleringsevne, gør pladerne ideelle til udestue eller vinterhave. 

Inden for serien af RIATHERM Heatstop termoplader finder du plader i tykkelserne 16, 25 eller 32 mm. Pladerne i 25 og 32 mm er fremstillet i en helt særlig HX-struktur, som løfter kvaliteten til et højere niveau. Strukturen består af vandrette kanaler i top og bund med en kerne af kanaler i en x-struktur, som tilsammen giver en stærkere plade med en forbedret isoleringsevne.

En plade med HX-struktur på 25 mm vil f.eks. have samme isoleringsevne som andre 32 mm plader på markedet. Mens en 32 mm plade med HX-struktur vil have den absolut bedste isoleringsevne, taget alle termoplader i betragtning. Der ydes 15 års garanti på brud og lysgennemgang.

RIATHERM LUX

RIATHERM LUX adskiller sig fra resten af sortimentet inden for RIATHERM serien ved at være glasklar og af et væsentligt kraftigere materiale. Det gør pladen til et godt alternativ til glastag, og særligt velegnet til blandt andet overdækkede terrasser, orangerier og indgangspartier. Anvendelser, hvor der både ønskes meget lys, et godt udsyn samt en god isolerende evne.

En fordel ved RIATHERM LUX er pladens lethed, som ikke stiller nær så store krav til underkonstruktionen sammenlignet med et glastag. Denne plade fås i 16 mm tykkelse og har en god isoleringsevne. Den er produceret i en særlig kraftig polycarbonat, som er yderst robust og hårdfør mod det danske vejr. Pladen er desuden så stærk, at den ikke behøver understøtninger selv ved 1200 mm bredde.

LUX egner sig til både plane og buede konstruktioner, og kan anvendes ved en taghældning på minimum 3 cm pr. meter. Med et UV-beskyttende lag på begge sider er RIATHERM LUX effektivt beskyttet mod vejrpåvirkninger, og garanterer en beskyttelse i 20 år mod både brud og lysgennemgang.

RODENA

RODENA er stærke og prisdygtige termoplader i 16 mm tykkelse i enten klar eller opal. Pladernes isolerende effekt gør dem velegnede som alternativ til enkeltlagstagplader, hvor man generes af kondensdryp. De er derfor ideelle at bruge til overdækkede og lukkede terrasser, udestuer med enkeltlagsvinduer eller termoruder med lav isoleringseffekt, carporte samt andre overdækninger.

Pladernes særlige X-struktur, sikrer en stærk plade, som kan monteres på spær med en centerafstand på 1.005 mm. Idet pladerne kun hviler med kanterne på spærene, får du en flot lysgennemgang uden forstyrrende tværgående lægter. Pladerne kan monteres på plane eller buede konstruktioner med en taghældning på minimum 3 cm pr. meter. 

RODENA findes i en klar og opal variant. Den klare plade anvendes typisk hvor der ønskes en høj lystransmission, uden afskærmning fra solen, mens den opale giver en mere behagelig lysgennemgang, helt uden at blænde. RODENA termoplader er UV-beskyttet og har en garanti på 10 år mod både brud og lysgennemgang.

At lægge tag kan være en udfordrende opgave, der kræver præcision, tid og ofte et hold af erfarne håndværkere. Men hvad hvis der var en smart klikløsning, som gjorde processen hurtigere og mere effektiv? Med Click-Step fra RIAS får du en enkel og elegant tagløsning, som er let at håndtere i alle faserne - lige fra afhentningen hos forhandleren til montagen på overdækningen derhjemme.

Click-Step er en klikløsning, som er udviklet med fokus på at gøre processen så enkel og brugervenlig, at selv uerfarne kan skabe professionelle resultater. Klikløsningen er meget gør-det-selv-venlig og gennemtænkt ned til mindste detalje, idet der kun skal bruges et minimum af tilbehør for at montere et komplet tag. Det gør Click-Step til en intuitiv proces, som sparer både tid og kræfter.

En anden nævneværdig fordel ved Click-Step, er det æstetiske udtryk. Det er her muligt at opnå en helt plan overside af taget uden synlige samlelister. Ligesom der indefra heller ikke vil kunne ses nogen former for synlige skruer eller beslag.

Klikløsningen fås i en klar og opal udgave, afhængig af graden af ønsket om lysindfald. Ligesom vores andre løsninger inden for termotag, er panelerne produceret i polycarbonat, som er yderst modstandsdygtigt over for vejrforhold. Ligeledes er de UV-beskyttet på den side, der vender udad, for at kunne modstå solens nedbrydende ultraviolette stråler og dermed holde i mange år. Vi giver 10 års garanti mod brud og lysgennemgang.

Click-Step klar
Click-Step opal
Click-Step beregner

Vælg den rigtige tagløsning

Kunne du tænke dig en have, som du kan nyde fra tidligt forår til sent efterår? Eller måske en udestue, der fungerer som leverum i naturlig forlængelse af huset? Vi har et bredt udvalg af termoplader, der løser mange forskellige behov - og som med garanti kan matche dine forventninger til det byggeri, du drømmer om.

Overdækning til carporten

10 mm tykkelse

Et termotag til din carport er mere end blot et æstetisk valg - det er en praktisk og funktionel løsning. Med et termotag får du ikke blot et slagfast og holdbart tag med et godt lysindfald, du minimerer også risikoen for kondensdryp, der opstår når temperaturforholdene ændrer sig. Er solen skarp og på i mange timer af døgnet, kan der vælges termoplader i hhv. opal og bronze, som bevarer det gode dagslys uden at ophede bilen. Plan og buet løsning er en mulighed.

Overdækning til terrassen

10-16 mm tykkelse

En overdækket terrasse skærmer for regn og dug, når det bliver køligt på en sommeraften. Er der også læ, kan terrassen benyttes fra tidligt forår til langt ud på efteråret, evt. med lidt varmetilskud fra en terrassevarmer. Havemøblerne bliver aldrig våde og hvis grillen får sin faste plads lige udenfor, er der dømt lang grillsæson. Når du vælger et termotag til din terrasseoverdækning, får du et slagfast tag, som samtidig minimerer risikoen for kondensdryp ift. enkeltlagsplader. Vi har plader i henholdsvis klar, opal og bronze der kan give det "look" og lysindfald, du drømmer om.

Termotag til udestuen

16-32 mm tykkelse

Det der kendetegner en udestue, er at den er uopvarmet, men godt isoleret. Her kan du sidde og nyde havens mange udtryk og det skiftende lys fra tidligt forår til sent efterår. En klar fordel ved at anvende termotag til udestuer er den isolerende evne kombineret med muligheden for lysgennemtrængning. Det skaber en lang række fordele, som øger både komfort og anvendelighed, da termotaget holder på varmen og gør det muligt at benytte udestuen, selv på dage hvor udetemperaturen ikke er til det.

Termotag til vinterhaven

25-55 mm tykkelser

Foretrækker du at kunne bruge din udestue året rundt, er en vinterhave en oplagt løsning. En vinterhave er en opvarmet udestue, der kan benyttes året rundt. Fordi der er tale om en tilbygning til huset, der skal kunne bruges i de kolde vintermåneder, er termotaget tykkere end det vi anbefaler til udestuer. Det er hertil vigtigt at pointere, at termopladerne ikke gør arbejdet selv. For at sikre en effektiv isolering, kræver det, at gulv og/eller vinduer også har gode isolerede evner, da isoleringsværdien er beregnet for hele bygningen.

Inspiration til dit næste byggeprojekt

Forlæng udelivet med en overdækket terrasse

Med en overdækning til terrassen er det muligt at få det maksimale ud af udendørslivet, uanset om det regner eller er for varmt i solen. Der er til denne skønne overdækning brugt vores RODENA 16 mm termoplader i opal. Termotaget giver en behagelig lysgennemstrømning, når solen skinner fra en skyfri himmel, og sikrer desuden en effektiv beskyttelse mod regn og dug. En perfekt løsning til de sene aftentimer og når du ønsker afskærmning fra direkte sol. 

Specialdesignet carport med RIATHERM

Vi har et bredt udvalg af tagløsninger, der kan matche dine forventninger til din carport. Ta f.eks. denne carport, som er specialdesignet med vores RIATHERM 10 mm termoplader i klar. Vælger du et termotag til din carport, får du et slagfast tag med et godt lysindfald, hvor både en plan eller buet løsning er en mulighed.

Charmerende udestue med et godt lysindfald

Har du planer om at udvide pladsen med en udestue, og søger du en tagløsning til de ekstra kvadratmeter? Et termotag giver de bedste forudsætninger for et godt indendørs klima og en naturlig belysning, mens pladernes holdbarhed og modstandsdygtighed over for vejrforhold, gør dem til et pålideligt valg til udendørs konstruktioner såsom udestuer. Der er til denne udestue valgt en løsning med RIATHERM 25 mm termoplader i bronze, som er at foretrække, når solen står skarpt mange timer af døgnet.

Poolhus udnytter naturligt dagslys

Lys og temperatur er afgørende for at skabe et behageligt indendørs miljø. Det er der tænkt over til opførelsen af dette poolhus, hvor vores RIATHERM 16 mm termoplader i opal skaber de absolut bedste forhold. Pladernes tykkelse sørger for en god isolering af bygningen, alt imens pladerne i opal sikrer en behagelig lysgennemstrømning, uden at blænde.

Click-Step – smart klikløsning til din terrasseoverdækning

Aldrig har det været lettere at opføre en overdækning til terrassen som med vores Click-Step termoplader. Med minimalt værktøj er det muligt at montere et komplet tag, uden synlige samlinger eller skruer. Det giver et stilfuldt og moderne udseende til enhver terrasse, og skaber – ifølge os – de bedste forudsætninger for udendørs hygge.

Afdækning med termoplader

Når der skal sikres en effektiv og energirigtig byggeproces, er den rette afdækning altafgørende. En interimsløsning med termoplader er den oplagte løsning når sikkerhed, beskyttelse af materialer og optimering af byggeprocessen er en høj prioritet. Få flere informationer om fordelene ved at bygge med termoplader ved at klikke på billedet.

FAQ

Forsvinder kondens igen?

Det er helt normalt at der kan opstå kondens imellem lagene på termoplader. Kondensproblemet forsvinder altid igen når temperatur- og fugtforhold ændres. Vanddampen i pladen vil trænge ud igennem pladematerialet - forudsat at taget er forskriftmæssigt monteret.

Kondens i termoplader Download
Hvordan rengør jeg et termotag?

Det anbefales med mellemrum at rengøre pladerne på den rette måde med passende rengøringsmidler for at forlænge tagets levetid. Til almindelig rengøring anbefaler vi to fremgangsmåder.

Rengøring af termoplader Download
Skal jeg fjerne sne fra taget?

I vinterhalvåret er det vigtigt at fjerne ophobet sne på tage monteret på spærløsning, for at undgå sammenstyrtning. Alternativt skal der monteres tværgående lægter mellem spærene. 

Brandklassifikation
PVC og polycarbonatplader Download
Tagberegner

Hurtig og præcis beregning af dit projekt med komplet materialeliste.

Prøv beregneren
Monteringsvejledninger

Nemme trin-for-trin vejledninger til dine byggeprojekter.

Gå til vejledninger
Nærmeste forhandler

Søger du byggematerialer til privat brug? Se listen over vores forhandlere.

Find forhandler