PET

Polyethylenterephthalat

Et slidstærkt materiale med gode barriereegenskaber

PET anvendes bredt inden for mange industrier, til alt fra lette og stærke emballeringer til mere tekniske produkter. Man skelner mellem amorf PET (A-PET), som har et transparent udtryk, og delkrystallinsk PET, som er mere mælket og uigennemsigtigt. Du kender den amorfe PET fra blandt andet sodavandsflasker, mens den delkrystallinske PET ofte bliver brugt i elektriske komponenter.

PET er modstandsdygtig over for slid og påvirkninger, og som desuden har gode barriereegenskaber. Det gør PET til et attraktivt materiale inden for emballageindustrien, hvor der er behov for et materiale, som yder effektiv beskyttelse af fødevarer mod f.eks. iltning eller håndtering/transport.

I mange tilfælde kan PET - P være et godt alternativ til POM, og performer bedre inden for en lang række områder. PET - P er generelt mere omkostningseffektivt og bredt tilgængeligt sammenlignet med POM. Det kan gøre PET til et mere økonomisk attraktivt valg, især ved større produktioner.

Anvendelse
Anvendelse

Amorf PET anvendes ofte inden for reklame og skilteindustrien, og bruges til applikationer som afskærmninger, afdækning og displays. Delkrystallinsk PET bruges ofte til sliddele, ruller, lejer eller minmekaniske dele.

Mekaniske egenskaber
Mekaniske egenskaber

Amorf PET har gode stanse- og klippeegenskaber og en god overfladehårdhed. Materialet udmærker sig ligeledes ved sine gode formnings- og optiske egenskaber samt høje slagstyrke. Delkrystallinsk PET udmærker sig ved en stor stivhed, styrke samt god slag- og trækstyrke. Materialet har en lav fugtabsorption og termisk udvidelse samt gode slidegenskaber.

Temperatur
Temperatur

Anvendelsestemperaturen for amorf PET er fra -40 til +60 grader. Mens den for delkrystallinsk PET er fra -40 til +100 grader.

Varianter
Varianter

Amorf PET kan som standard leveres som plader eller folier, mens delkrystallinsk PET kan leveres som plader og stænger, samt enkelte typer med tilsat smøremiddel for lavere friktion.

Kemikalieresistens
Kemikalieresistens

PET er hydrolytisk nedbrydelig ved kontakt med vand over 55 grader, og ikke bestandig over for stærke opløsningsmidler, syrer og baser.

Brand
Brand

Brandklassifikationen for PET varierer afhængig af typen. Spørg derfor, hvis du ønsker mere information herom.

Miljø
Miljø

PET opfylder RoHS direktivet.

Bearbejdning
Bearbejdning

PET kan bearbejdes med almindeligt spåntagende udstyr. Amorf PET kan koldbukkes op til 3 mm og kan stanses og klippes.

Food
Food

Visse typer er egnet til kontakt med fødevarer.

OBS
OBS

Vi gør opmærksom på at enkelte typer har ringe UV-bestandighed og er vanskelige at klæbe.

Din professionelle sparringspartner

Vores kompetente salgsteam sidder klar til at rådgive dig om valg af materialer, så du er sikker på at få de helt rigtige materialer til dit formål.