PP

Polypropylen

En plast med gode kemiske egenskaber

PP er en delkrystallinsk ikke transparent termoplast. PP er kendt for at være let, stærkt og kemisk resistent. PP er en alsidig plasttype, der spænder over flere industrier og spiller en vigtig rolle i mange dagligdagsprodukter og anvendelser. Givet dets gode bestandighed over for mange kemikalier, bliver PP ofte brugt til beholdere og flasker til medicinsk brug.

Udover at blive brugt til produkter inden for medicinalindustrien, er PP også et materiale som bruges inden for maskinindustrien til blandt andet tanke og anlæg. Det skyldes at PP har en god sejhed, som gør materialet ideelt til produkter, der udsættes for stød eller tryk i løbet af deres levetid - uden at miste funktionalitet.

Anvendelse
Anvendelse

PP bliver ofte anvendt inden for den kemiske industri. Typiske applikationerne er kar, beholdere, laboratorievaske, pumpedele, rørsystemer og ventilationsudstyr. PP kan bruges til finmekaniske komponenter, medicinske artikler, kabinetter mv.

Mekaniske egenskaber
Mekaniske egenskaber

PP har en høj slagstyrke samt god udmattelsesstyrke og er kendt for sin gode ”hængsel virkning”. Materialet har en tendens til koldflydning og ved minustemperaturer bliver PP sprødt.

Temperatur
Temperatur

Den generelle anvendelsestemperatur for PP er fra +5 til + 85 grader.

Varianter
Varianter

PP-H fås som standard i form af plader og stænger fra vores lager, mens PP-C kan skaffes på forespørgsel. Vi har PP-H på lager i farverne natur og grå, mens andre farver kan skaffes. Det er også muligt at skaffe specielle kuldestabiliserede typer.

Kemikalieresistens
Kemikalieresistens

PP er ikke bestandig over for oxiderende medier og kulbrinter, men er hydrolysebestandig.

Brand
Brand

Er som standard brandklassificeret HB efter UL94.

Miljø
Miljø

PP lever op til kravene i RoHS direktivet.

Bearbejdning
Bearbejdning

Materialet kan bearbejdes med spåntagende værktøj, men er langspånet så vær påpasselig med spånopbygning. PP er svejsbar og har gode vakuumformningsegenskaber for specialtyper. Hos RIAS er vi leveringsdygtige i PP-C svejsetråd fra lager.

Food
Food

Nogle typer er egnet til kontakt med fødevarer.

OBS
OBS

Vi gør opmærksom på, at PP har dårlige klæbe- og lakeringsegenskaber, ringe UV bestandighed (for umodificerede kvaliteter), samt ringe dimensionsstabilitet og lav slidstyrke.

PP i hverdagen

CubX® til anlægs- og tankkonstruktioner

CubX® er PP-plader, primært udviklet til fremstilling af helstøbte rektangulære anlægs- og tankkonstruktioner. Pladens unikke kubestruktur sikrer høj stabilitet stivhed, og kan bidrage til en reduktion i forbruget af stålforstærkning med op til 100 %

Foamlite® letvægtsplade til optimal beskyttelse

Brug Foamlite® som gulvbelægning i arbejdsområder, hvor der er risiko for at glide. Letvægtspladen absorberer ikke fugt, hvorfor du undgår råd og er sikret en lang levetid. Brug produktet som erstatning for almindelige træplader, og få fordele som bl.a. god termisk isolering og støjreduktion.

Din professionelle sparringspartner

Vores kompetente salgsteam sidder klar til at rådgive dig om valg af materialer, så du er sikker på at få de helt rigtige materialer til dit formål.