PS

Polystyren

Et prisdygtigt alternativ til ABS med god fleksibilitet og styrke

PS er en amorf termoplast med en god hårdhed og stivhed. PS er en bøjelig plasttype, der kan formes uden at sprække, men den bevarer ikke formen af sig selv. PS er et prisdygtigt materiale, som deler mange af de samme gode egenskaber som ABS; det er let at termoforme, fås i mange farver og har en god slagstyrke (HIPS).

PS findes i forskellige typer: ekspanderet polystyren (EPS), almindelig fast polystyren og højtpåvirkende polystyren (HIPS). Ekspanderet polystyren (EPS) har en lav vægt med gode isolerende egenskaber. Denne variant er også kendt som flamingo, og anvendes som emballagemateriale og bygningsisolering. Mens almindelig fast polystyren og HIPS er betydeligt mere slagfast end EPS. Disse typer af PS anvendes typisk i forbindelse med udstillinger og scenekunst, grundet materialets fleksibilitet, gode farvemuligheder og styrke.

Anvendelse
Anvendelse

PS anvendes ofte til legetøj, kabinetter, beholdere til fødevarer, køleskabsinteriør, engangsservice, sanitære artikler, skilte mv.

Mekaniske egenskaber
Mekaniske egenskaber

PS kendetegnes ved en god hårdhed og stivhed, samt gode elektrisk isolerende egenskaber. Findes i modificerede typer med forbedret slagstyrke.

Temperatur
Temperatur

Anvendelsestemperatur fra -20 til +65 grader.

Varianter
Varianter

Kan standardleveres som plader/folier fra vores lager med dag-til-dag-levering. Vi har også PS – UV, med forbedret UV-bestandighed, HIPS spejl (spejleffekt) og typer med forhøjet slagstyrke på lager. Ved behov for særfarver eller narvede overflader, kan PS ofte skaffes med lave minimumsmængder.

Kemikalieresistens
Kemikalieresistens

Som standard er PS bestandig over for svage vandige opløsninger af syre, baser og salte, og har en begrænset bestandighed over for olie og fedt. Materialet er ikke bestandigt over for opløsningsmidler.

Brand
Brand

PS er brandklassificeret HB efter UL94.

Miljø
Miljø

PS opfylder RoHS direktivet.

Bearbejdning
Bearbejdning

PS kan bearbejdes med almindelige skærende værktøjer, med høj hastighed og med lav tilspænding. Det er også muligt at lime, svejse og overfladebelægge PS.

Food
Food

Specielle typer er egnet til kontakt med fødevarer.

OBS
OBS

Vi gør opmærksom på, at umodificerede typer har ringe UV-bestandighed.

PS i hverdagen

PS HIPS til kreative formål

Polystyrenplader findes i mange farver, som kombineret med en god fleksibilitet, gør pladerne velegnede til alverdens kreative formål. I vores sortiment af PS HIPS, finder du også plader, som er egnet til kontakt med fødevarer.

PS UV til udendørs applikationer

Klare polystyrenplader med UV-filter, som gør pladerne modstandsdygtige over for solens ultraviolette stråler. Pladerne har en god transparens med cirka 90 % lysgennemgang.

Din professionelle sparringspartner

Vores kompetente salgsteam sidder klar til at rådgive dig om valg af materialer, så du er sikker på at få de helt rigtige materialer til dit formål.