PSU

Polysulfon

PSU er en amorf, transparent plast med et gulligt skær. Materialet er kendt for at have en god hydrolyseresistens, en god temperaturbestandighed samt en rimelig god kemikaliebestandighed. Derudover er PSU slidstærkt med en god stivhed, dimensionsstabilitet samt gode elektriske egenskaber.

Anvendelse
Anvendelse

Anvendes typisk i elektronik-, bil-, luft- og rumfartsindustrien samt til husholdningsudstyr. Typiske emner kan være skueglas, husholdningsudstyr, filterplader, dele til mikroovne, elektriske komponenter, pumpedele, dele til vaskemaskiner samt isolatorer.

Mekaniske egenskaber
Mekaniske egenskaber

PSU har en høj slagstyrke, er dimensionsstabilt og har en jævnt fordelt stivhed over anvendelsestemperaturen.

Temperatur
Temperatur

Anvendelsestemperatur -100 til +160 grader.

Varianter
Varianter

PSU kan som standard leveres som stænger.

Kemikalieresistens
Kemikalieresistens

PSU er ikke bestandig over for opløsningsmidler, men er hydrolyseresistent og bestandig over for syrer, baser, salte og olier.

Brand
Brand

Er testet efter UL94 og klassificeret V0.

Bearbejdning
Bearbejdning

Ved spåntagende bearbejdning skal der udvises forsigtighed med kølemiddel, da det kan forårsage spændingsrevner. Materialet kan klæbes med epoxyklæbere, samt varmluft- og ultralydssvejses.

Food
Food

Nogle typer er egnet til kontakt med fødevarer.

OBS
OBS

PSU påvirkes af UV, men har en høj strålingsbestandighed over for beta-, gamma- og røntgenstråling. Materialet er følsomt over for kærvspændinger. Svært antændeligt og giver kun lille røgudvikling.

Din professionelle sparringspartner

Vores kompetente salgsteam sidder klar til at rådgive dig om valg af materialer, så du er sikker på at få de helt rigtige materialer til dit formål.