PLASTTYPER TIL INDUSTRIEN

Plast til komponenter, tanke, kabinetter, mekaniske dele mv.

Plast til INDUSTRI består af plader, folier, stænger og rør. Der er mange plasttyper, som anvendes til industrielle formål, hvilket afspejler sig i det store udvalg af produkter.

Herunder ser du alle de plasttyper, der anvendes indenfor industrien - udvælg en plasttype og du vil se en generel produktbeskrivelse samt vores lagerprogram.

BEMÆRK: Plasttyperne er opdelt i to grupper - gruppen af de mest anvendte plasttyper, som vi naturligvis lagerfører, og så gruppen af plasttyper der typisk efterspørges til specielle formål. Den sidste gruppe af plasttyper fremskaffer vi meget gerne ved forespørgsel.

INDUSTRI APPLIKATIONER
  • Maskinkomponenter
  • Medicinske instrumenter
  • Legepladsudstyr
  • Antislip- og slidbelægning
  • Finmekaniske dele
  • Dele til fødevareindustrien

PLASTTYPER - LAGERPROGRAM

ABS

ABS er et uigennemsigtigt materiale, der har en god stivhed og dimensionsstabilitet samt en høj overfladehårdhed. ABS kan anvendes til interiørdele til biler, kabinetter, legetøj, kufferter mv.

Alt om ABS

Alu

I vores Alu-sortiment finder du både massive og sandwichplader. Begge typer er kendetegnet ved høj stivhed samt god dimensionsstabilitet. Alu anvendes til maskinafskærmning og kabinetter.

Alt om Alu

PA

PA er et uigennemsigtigt materiale med meget høj slagstyrke samt gode slid og mekaniske egenskaber. PA anvendes typisk til maskinkomponenter som glidelejer, tandhjul, koblinger mv.

Alt om PA

PC

PC er et transparent materiale med gode optiske egenskaber. PC er især kendt for sin gode slagstyrke både i kulde og ved høj temperatur. PC anvendes til lygteglas, sikkerhedsskærme og skudsikre ruder.

Alt om PC

PE

PE er en uigennemsigtig termoplast med en god bestandighed over for mange kemikalier og fugt. PE har en høj kærvslagstyrke og isoleringsevne. Anvendes f.eks. til sliddele, legepladsudstyr, skærebrædder og tanke.

Alt om PE

PEEK

PEEK bruges hvor der stilles store krav til mekanisk styrke, temperatur og kemikaliebestandighed. Da PEEK kan gammasteriliseres bruges det bl.a. til medicinske instrumenter og finmekaniske dele.

Alt om PEEK

PET

PET har høj stivhed, lav fugtabsorption, god slag- og trækstyrke samt gode slidegenskaber. Den delkrystallinske PET bliver ofte brugt til elektrisk udstyr og maskinkomponenter som tandhjul, ruller og sliddele.

Alt om PET

PMMA

PMMA er optisk ren, har høj stivhed og dimensionsstabilitet. Vi har brands som PLEXIGLAS®, ALTUGLAS og OROGLAS® og lagerfører støbt og ekstruderet akryl. PMMA ses anvendt til støjskærme, akvarier, ruder og linser.

Alt om PMMA

POM

POM har god styrke og hårdhed - spændingskorrosion eksisterer nærmest ikke. POM er derudover egnet til kontakt til fødevarer. POM anvendes f.eks. til komponenter til maskin- og fødevare-industrien.

Alt om POM

PP

PP er en uigennemsigtig termoplast med høj slagstyrke og udmærker sig ved at have god bestandighed over for mange kemikalier, hvorfor PP ofte bliver brugt til indendørs kar, beholdere og medicinske artikler.

Alt om PP

PS

PS har rimeligt gode mekaniske egenskaber i form af god hårdhed og stivhed. Materialet har endvidere gode elektrisk isolerende egenskaber, er nemt at forme. PS anvendes til f.eks. kabinetter, sanitære artikler og legetøj.

Alt om PS

PSU

PSU er kendetegnet ved god styrke, stivhed, dimensionsstabilitet, god hydrolysebestandighed og gode elektrisk isolerende egenskaber. PSU ses anvendt ved elektriske komponenter, skueglas og husholdningsudstyr.

Alt om PSU

PTFE

PTFE har meget lave friktionsegenskaber, fremragende kemikaliebestandighed og har gode elektriske- og dielektriske egenskaber samt UV-resistens. PTFE anvendes indenfor maskin- og fødevareindustrien.

Alt om PTFE

PUR

PUR har god fleksibilitet over et bredt temperaturområde. PUR tåler høje belastninger, er stødabsorberende og har meget stor slidstyrke. Anvendes f.eks. til krævende opgaver som højt belastede maskinkomponenter.

Alt om PUR

PVC

PVC har god bestandighed over for mange kemikalier, god elektrisk isoleringsevne og lav vandabsorption. Massiv PVC er kendetegnet ved god mekanisk styrke, stivhed og hårdhed. PVC anvendes i bygnings- og maskinindustrien.

Alt om PVC

PVDF

PVDF har særdeles god temperatur- og kemikaliebestandighed, er UV-resistent, har høj mekanisk styrke og god trækstyrke. PVDF anvendes indenfor den kemiske- og medicinaltekniske industri f.eks. til kar, tanke og pumpedele.

Alt om PVDF

PLASTTYPER - SKAFFEVARER

ECTFE

ECTFE kan anvendes over et stort temperaturspænd og har den højeste slidstyrke af alle flourpolymerfolier. ECTFE bruges f.eks. til elektronisk udstyr.

Alt om ECTFE

ETFE

ETFE er en gennemsigtig folie med god vejrbestandighed. Folien har gode mekaniske egenskaber, med høj brudstyrke.

Alt om ETFE

FEP

FEP findes i to typer folie. FG bruges især indenfor elektronikindustrien pga. sine di-elektriske egenskaber. RF bruges til non-stick applikationer og er kemisk resistent.

Alt om FEP

MFA

MFA er en termoplastisk flourpolymer, som har samme kemiske og termiske egenskaber som en PTFE, dog med lavere maximumsbrugstemperatur.

Alt om MFA

PAI

PAI er en amorf imideseret termoplast også kendt som TORLON. PAI har høj stivhed, styrke og bevarer sine særdeles gode mekaniske egenskaber over et bredt temperaturområde.

Alt om PAI

PBT

PBT er et delkrystallinsk termoplast, som mest bruges til mekaniske konstruktioner på grund af dets gode mekaniske, termiske og elektriske egenskaber. Kan sammenlignes med den krystallinske PET.

Alt om PBT

PEI

PEI er et amorf termoplast. PEI bruges f.eks. inden for medico-industrien på grund af materialets gode steriliseringsegenskaber og kemikaliebestandighed.

Alt om PEI

PFA

PFA har den højeste kontinuerte anvendelsestemperatur af de smeltbare flourpolymer folier. PFA folien har gode dielektriske egenskaber, højt niveau af kemisk resistens.

Alt om PFA

PI

PI er en amorf imideseret plast, der et af de stærkeste og mest varmebestandige plastmaterialer på markedet. PI bevarer sine særdeles gode mekaniske egenskaber over et meget bredt temperaturområde. 

Alt om PI

PPE

PPE er en amorf termoplast med høj slagstyrke og stivhed. PPE har stor dimensionsstabilitet også ved stigende temperaturer. Materialet har en lav vandabsorption, er hydrolyseresistent og svært antændeligt.

Alt om PPE

PPS

PPS er et delkrystallinsk materiale med høj stivhed og temperaturbestandighed. På grund af dets gode brandegenskaber og høje varmeformbestandighed kan PPS anvendes i forbindelse med elektriske komponenter. 

Alt om PPS

PPSU

PPSU er en amorf plast som er kendetegnet ved en stor styrke, hårdhed og dimensionsstabilitet over et bredt temperaturområde. PPSU har derudover en rigtig høj kemikalie- og hydrolysebestandighed.

Alt om PPSU

SALGSTEAM INDUSTRI

Kontakt os - vi er altid klar til yderligere information og vejledning