Facadepaneler gir’ lyset

Fleksible facadepaneler til både facader, tag og lysbånd

Byggerier med RIAS Facadepaneler 

Har du et byggeprojekt, hvor der er brug for et materiale, som kan udnytte dagslysets gratis ressourcer, bruges til facaden, taget eller som lysbånd – og kan være det økonomiske valg på flere måder? – så kig med her!

RIAS Facadepaneler i polycarbonat har et nemt monteringssystem og en lethed, som gør, at byggeriet ikke nødvendigvis behøver den helt store maskinpark og ej heller gør brug af mange mandetimer ved opsætningen. 

Panelernes vægt minimere også kravet til konstruktionen i forhold til mange andre facadeløsninger.

Den gode isoleringsværdi (U-værdi) holder på varmen, og minimerer dermed ressourcespild.

Polycarbonat er genanvendeligt og gør noget godt for byggeriets miljøregnskab. MEN nok om økonomi… lad os vise et par eksempler på brugen af panelerne.

Facadeløsning til Kolding Padel Center 

I Kolding kan man se denne flotte sportshal, hvor RIAS Facadepaneler anvendes på bygningens facade hele vejen rundt. Da Kolding Padel Center skulle bygges var lysgennemgang i høj kurs, da de havde brug for mest muligt naturligt lys i hallen, hvilket klart er én af panelernes forcer. Denne lysgennemgang går begge veje – så sportshallen er nem at finde, selv på en kold og mørk vinteraften.

 

Der blev i alt anvendt 1.550 m2 transparente RIAS Facadepaneler. Det kan umiddelbart godt være en kæmpe opgave, at bygge en stor sportshal, men panelernes samlesystem med fer og not gør opgaven overkommelig og resultere i en tidsbesparelse ved monteringen i forhold til mange andre løsninger.

Taget gir’ lyset til Pakhuset – året rundt

Pakhuset Braunstein, Køge Havn, har et tag af ca. 515 m2 RIAS Facadepaneler – opale paneler i 20 mm tykkelse, men det kunne sagtens have været i andre vilde farver, da panelerne kan fremskaffes i flere flotte farver.

Man har valgt denne løsning, idet taget er med til at give bygningen en arkitektur, som er inspireret af havnens rå og industrielle stemning samtidig med at taget skjuler solpaneler, som gør huset stort set selvforsynende med strøm. 

 

Med samlesystemet (fer og not) var der mange penge at spare på håndværkertimer, da de kun skal montere alu-profiler i kanten af taget. Facadepanelerne kan sagtens anvendes som tag uden undertag, men det var nødvendigt her med brugen af solpaneler.

Byggeriet vandt prisen for Årets Byggeri i 2021, hvilket vi selvfølgelig er særligt stolt af at være en del af.

Lysbånd giver lys over værftet

Facadepaneler bliver også brugt, når der skal monteres nye lysbånd – eller når gamle lysbånd skal udskiftes. Det har man bl.a. gjort på det tidligere skibsværft i Nakskov, der bebos af en større smedevirksomhed. Her har man lagt et lysbånd bestående af facadepaneler oven på de eksisterende lysbånd af glas. I alt blev der monteret 360 meter facadepaneler på værftsbygningen fordelt på 6 lysbånd á 60 meter.

Facadepanelerne har en rigtig god isoleringsevne, og et smart afvandingssystem i alu-profilerne. Panelerne er naturligvis UV-bestandige og har tilmed en brandteknisk godkendelse, klasse B-s1, d0. I det her tilfælde var det muligt at montere nye ovenlys over de gamle, og klart en billigere løsning for kunden, men vi ser ofte at de gamle ovenlys fjernes helt. Om man gør det ene eller det andet – facadepanelerne er nemme at tilpasse.

RIAS projektservice

Vi sætter os ind i byggeprojektet, og er med til at finde den bedste løsning for byggeriet og for økonomien. Nogle gange er det RIAS Facadepaneler, der gir’ det bedste resultat - andre gange er det vores termoplader eller nogle af de andre produkter, som vi ligeledes forhandler.

Læs mere om RIAS Facadepaneler

Vil du vide mere, så står vi selvfølgelig til rådighed for yderligere information:

Telefon 46 77 00 40  •  Mail projekt@rias.dk