FROST FESTIVAL

Akryl med i et flot sanseligt projekt

The Wave - et flot sanseligt indtryk

Lørdag den 4. februar 2017 åbnede den syvende udgave af Frost Festival på og under Ofelia Plads.

På pladsen kunne man opleve installationen The Wave. Værket var skabt specielt til Frost Festival og Ofelia Plads af lysdesignerne Obscura Vertigo og lyddesigneren Peter Albrechtsen i fællesskab med klangkollektivet We like We, black metal-bandet Solbrud og produceren Rune Rask (Suspekt).

The Wave inviterede alle igennem hele Frost Festivals perioden på en 80 meter skøn rejse i lys, lyd, tid og rum på tværs af pladsen i hjertet af Københavns Havn. 

Den 3,7 meter høje installation bestod af 40 stående trekanter med interaktiv LED-belysning, som er pænt indpakket i akryl, der giver en flot lystransmission. Besøgende kunne gå igennem værket, opleve hvordan oplevelsen forandres alt efter perspektiv og interagere med det skiftende lysdesign. The Wave er skabt til Frost Festival 2017 og med støtte fra Realdania og Foreningen Ofelia Plads. Værket var rigt besøgt, og skal genopsættes i 2018 og 2019.

Om Frost Festival 2017

Den syvende udgave af Frost Festival i perioden fra den 4. til den 25. februar 2017. Festivalen indtog 17 destinationer på tværs af København og Frederiksberg og fyldte bygninger og byrum op med lyden af 35 danske og internationale bands samt stedspecifikke lysdesign og lyskunstværker fra håndplukkede kunstenere, designere og arkitekter.

Om Obscura Vertigo

En gruppe af visuals artist der blander ny teknologi og kunst til at lave installationer med stramt rumligt formsprog

Værket “The Wave” befinder sig i spændingsfeltet mellem videokunst og arkitektur, The Wave er tegnet og designet helt fra bunden af Obscura Vertigo med det formål at skabe et fremmedlegeme der på samme tid sætter perspektiv på den 250 m lange Ofelia plads.

Øvrige nyheder - Bearbejdning