Skøjtebane - UDEN IS

Energibesparende med skøjtetid året rundt

En skøjtebane uden is og dyre køleanlæg… findes det? JA – og det er tid til mange timers sjov på ”isen” for ivrige skatere. Og det endda en bane med mange fordele.

Polystone® polar X plastbelægning er specielt designet til syntetiske skøjtebaner, der har en perfekt overflade til skøjteløb og kræver ingen nedkøling, heller ikke om sommeren. Derudover har Polystone® polar X følgende fordele i forhold til andre materialer på markedet:

  • 30 procent bedre glidevirkning (se graf)
  • stabile glideegenskaber
  • tør og vedligeholdelsesvenlig overflade

På hvilken måde adskiller Polystone® polar X sig fra konventionelle materialer?

Konventionelle materialer, der anvendes i industrien til at lave kunstige skøjtebaner, bliver ofte gjort glatte ved en oliemodificeret film. Denne proces vil på længere sigt minimere glideegenskaberne, og overfladen tiltrækker snavs og støv, hvilket resulterer i mere vedligeholdelsesarbejde. Polystone® polar X har en overflade, der giver en lang levetid samtidig med at overflade er tør og derfor vedligeholdelsesvenlig.

Dine fordele med Polystone® polar X

 

Økonomisk

Det høje energiforbrug, der kræves på skøjtebaner til køling, er ikke nødvendigt her. Med en syntetisk skøjtebane lavet af Polystone® polar X er "istiden" mulig hele året rundt – uden tidskrævende og omkostningstung nedkøling.

Langtidsholdbar

Polystone® polar X tilbyder varige og ensartede overfladeegenskaber. Der er ingen nedgang i glidevirkningen på grund af migration af smøremidler.

Fremragende glideegenskaber

Videnskabelige tests (se graf) bekræfter, at produktet har en 30 procent lavere glidefriktionskoefficient (μ: 0,130) end konventionelt oliemodificeret materiale (μ: 0,185). Det er derfor en stor fornøjelse at skate på overfladen. Der er også mindre slid på skøjterne.

 

Vejrbestandig

Polystone® polar X er modstandsdygtig over for UV-stråler og er derfor velegnet til langvarig udendørs brug. Overfladen påvirkes ikke af nedbør. Sne og is kan skrabes af uden at beskadige overfladen, hvilket efterlader kvaliteten af ​​Polystone® polar X intakt.

Hvad er Polystone® polar X egnet til?

Med Polystone® polar X er der skøjteløb på kunstig is til alle – både til hobby/fritid og til professionelle sportsfolk. Eksempler på skøjtebane:

  • Sportsstadioner
  • Offentlige skøjtebaner
  • Event arenaer
  • Træningscentre
  • Curlingbaner

Den syntetiske skøjtebane kan laves i enhver tænkelig form. Vores Polystone® polar X plader kan meget let tilpasses ved hjælp af almindelige træbearbejdningsværktøjer.

 

Testparametre: Rustfrit stål, hastighed på 0,5 m/sek. med overfladetryk på 0,6 MPa i 24 timer.

Testen blev udført under anvendelsesrelaterede betingelser på et tribologisk testapparat udviklet i samarbejde med forskere. Glidningen som reaktion på bladets materiale blev simuleret med rustfrit stål. Polystone® polar X blev sammenlignet med et standardprodukt fremstillet af et konventionelt oliemodificeret materiale.

Er det sjovt at skøjte på en kunstig skøjtebane?

Skøjte- og bremsebevægelserne er de samme på Polystone® polar X som på is, men der kræves en smule mere fysisk indsats, hvilket betyder mere motion for musklerne. En syntetisk skøjtebane vil afbøde slaget ved ethvert fald og dermed reducere risikoen for skader i forhold til fald på is.

Tøv ikke med at kontakte os, hvis du ønsker yderligere oplysninger

 

Ring eller send en mail