Stor tropehal

RIAS termotag kan være med til at redde truede krokodiller

På Falster er en 48 meter lang tropehal ved at se dagens lys. I Krokodille Zoo arbejdes der på livet løs, og hallen er tænkt at stå åbningsklar den 1. juli 2022. Som det ser ud nu, så står hallen færdig med et 55 mm RIATHERM termotag på næsten 1100 m2. Næste step på vejen er at gøre bassiner og indeklimaet klar, så krokodiller og andre tropedyr kan få deres helt eget tropelandskab i Danmark.

Isoleringsværdi og dagslysindfald i top

Valget af RIAS’ mest isolerende termoplade var åbenlys, når man skal skabe de mest fantastiske omgivelser for dyr, der kræver tropeklima. Her er pladernes isoleringsværdi på 0,8 W/m2K afgørende, men det er lige så vigtigt, at der strømmer en masse dagslys ind, så trivslen for dyrene er i top. Krokodillerne skal have de bedste betingelser, og her kan 55 mm RIATHERM termotag give dem et skridt på vejen.

55 mm RIATHERM termotag
RIATHERM termoplader fås i tykkelser fra 4 til 55 mm,
og ses anvendt til alverdens projekter
 
Se lagersortiment

RIATHERM termoplader kan anvendes som tag på store haller som Krokodille Zoo, men også til afdækning på byggepladser eller overdækninger ved boligbyggerier.

Som sidegevinst får byggeriet et godt miljøregnskab, da termopladerne er et bæredygtigt produkt.

 

Drengedrøm går i opfyldelse

René Hedegaard, der er grundlæggeren af Krokodille Zoo, har siden 1992 udlevet en barnedrøm. Hans passion er at udvikle Krokodille Zoo til et sted, hvor alle kan komme og lære om naturens mangfoldighed samt at være med til genudsætning af krokodiller i Venezuela.

Orinocokrokodillen er den mest truede af alle krokodiller, da de er blevet jagtet voldsomt for at gøre brug af skindet.

Som fuldvoksen er krokodillen 4-5 meter lang, men her vil ungerne blive udsat i naturen i Venezuela, når de er ca. 1 meter. Denne genudsætning er forholdsvis nem med krokodiller, da krokodillernes naturlige instinkter for fødesøgning og flugtinstinkter stadig er intakt, efter en beskyttet opvækst i Krokodille Zoo.

RIAS er meget stolt af at have fulgt Renés drøm fra sidelinjen igennem årene. Vi ønsker projektet og krokodillerne alt det bedste.

Læs mere om Krokodille Zoo her

 

Vil du vide mere, så står vi selvfølgelig til rådighed for yderligere information
Telefon 46 77 40 00  •  Mail projekt@rias.dk