Carport

RIAS har et bredt udvalg af tagløsninger, der kan matche dine forventninger til din carport.

Vælger du et termotag til din carport, får du et slagfast tag med et godt lysindfald. Både en plan eller en buet løsning er en mulighed.

Hvilken tagløsning skal jeg vælge?

En carport er en mindre, delvis åben bygning til overdækning af bilen. Carporten er sædvanligvis fritstående, men taget kan også være gjort fast til huset på den ene side. Carporten er normalt en let konstruktion, hvis tag hviler på stolper af træ eller søjler af stål eller aluminium. 

RIAS anbefaler tagløsninger i enten trapez eller termotag.

Med et termotag får du et slagfast tag der samtidig mindsker risikoen for kondensdryp. Pladerne kan fås i klar og opal der kan give det lysindfald man ønsker.

 

RIAS tagberegneren hjælper dig til at vælge det rigtige termotag

Med RIAS’ tagberegningsprogram kan du foretage helt nøjagtige beregninger på, hvilke materialer du skal bruge for at få et nyt termotag på din carport, terrasseoverdækning, udestue eller vinterhave. Systemet er på forhånd fyldt med korrekte produkter og beregninger, så du ud fra dine ønsker til slut kan printe en komplet indkøbsliste ud med alt, hvad du behøver til dit projekt. Du kan også blot nøjes med at medbringe beregningsnummeret, som bliver dannet til slut i beregningen, når du tager til din forhandler.

Find din nærmeste forhandler her

 

Vælg den rigtige tagløsning til din carport

Termotage

Til din carport anbefaler vi en af følgende termoplader.

Tykkelserne - fra 10 mm og op til 16 mm. Pladerne er slagfaste og mindsker risikoen for kondensdryp.

Lys - spiller også meget ind på dit valg af termotag. Er solen skarp og på i mange timer af døgnet, så er opalhvid eller bronze nok at foretrække. Her bevares dagslyset uden at ophede bilen til glæde for alle i familien. Er beliggenheden mere skyggefuld, så vil glasklar, klar eller opalhvid være det rigtige valg. Hermed mindskes kondensdryp uden at berøve og dæmpe de lyse timer.

 

RIATHERM 10 mm 2-lags, Klar/Opal/Bronze

    Tykkelse Farve Lysgennemgang U-værdi, W/m2K
  10 mm Klar/Opal/Bronze 79/70/33% 3,2
  

En slagfast plade i farverne klar, opal og bronze. De mange farvemuligheder giver dig muligheden for at få det "look" og lysindfald du ønsker i din carport. Pladerne fås i flere bredder og længder, hvilket gør Riatherm til den mest fleksible løsning på markedet.


Click-Step 16 mm 2-lags, Klar/Opal

    Tykkelse Farve Lysgennemgang U-værdi, W/m2K
  16 mm Opal/Klar 41/65% 2,7
  

Enkel og elegant termotag til lægteløsning på carporten. Da panelerne klikkes ind i hinanden opnås en helt plan overside af taget uden synlige samlinger. Indefra vil der heller ikke kunne ses nogen former for skruer eller beslag. Ualmindeligt let at håndtere i alle faser fra afhentning, montage og efterfølgende vedligeholdelse.

 

Trapeztage

Trapezplader er en yderst økonomisk løsning. Pladerne er meget fleksible og nemme at montere.

Ønskes der tillige sikkerhed mod huller i taget efter for eksempel haglvejr eller nedfaldne smågrene, anbefales det at vælge SUNLUX HI-PVC eller SUNLUX 2000PC, som er brudsikre trapezplader, hvor der ydes henholdsvis 10 og 15 års garanti mod brud og lysgennemgang. Trapezpladerne har forskellig kvalitet og levetid - afhængig af plasttypen.

 

SUNLUX 2000PC, Klar/Opal

    Profil Farve Lysgennemgang Pladebredde
  76/18 mm Klar/Opal 88/46% 1115 mm
  

Markedets bedste trapezplade produceret af polycarbonat og med 15 års garanti på både brud og lysgennemgang. 
Trapezpladen tager udfordringen op med det danske vejr med ekstra høj slagstyrke. Max brugstemperatur 120 °C.

SUNLUX HI-PVC, Opal

    Profil Farve Lysgennemgang Pladebredde
  76/18 mm Opal 30% 1039 mm
  

En rigtig god opalhvid trapezplade med UV beskyttelse, som sikrer et behageligt lysindfald. HI = High Impact. RIAS yder 10 års garanti på brud og lysgennemgang. Max brugstemperatur 60 °C. 

RODENA PVC, Klar

    Profil Farve Lysgennemgang Pladebredde
  76/18 mm Klar 83% 1115 mm
  

God klar trapezplade med UV beskyttelse som sikrer en høj lysgennemgang i mange år. Pladen er god ved overdækninger som vender mod nord eller vest, og hvor der ønskes ekstra meget lys gennem pladen. RIAS yder 10 års garanti på lysgennemgangen på denne plade. Max brugstemperatur 60 °C.

RODENA PVC, Blåtonet

    Profil Farve Lysgennemgang Pladebredde
  70/16 mm Blåtonet 62% 1090 mm
  

Billig standard trapezplade, som bruges til steder, hvor der ikke stilles krav til vedvarende høj lysgennemgang og brudstyrke af pladen.
Max brugstemperatur 60 °C.

 

 Ønsker du yderlig information om vores produkter eller blot se hele vores sortiment, kan du klikke her for at se vores fulde produktsortiment

RIAS A/S  |  Industrivej 11  |  4000 Roskilde  |  Tlf.: 46770000  |  info@rias.dk  |  CVR: 44065118

Kontakt

Kundeservice

Vores kundeservice sidder klar ved telefonerne for at tage imod dit opkald.

Telefontid

  • Mandag-torsdagkl. 07.30 - 16.00
  • Fredagkl. 07.30 - 15.30