Udestue

Til en udestue bør du vælge et termotag med en god isoleringsevne.

RIAS tilbyder termotage der både isolerer og giver mulighed for lysgennemtrængning.

Termotaget holder på varmen - uden yderligere isolering - og gør det muligt at udnytte den danske sommer, selv på dage hvor temperaturen ikke er til at være ude.

Pladetypen bør matche isoleringsevnen på vinduer og vægge.

Inspirationsgalleri

Isolering & lys

Kunne du tænke dig en have, som du kan nyde fra tidligt forår til sent efterår?

Det kan være vanskeligt i det danske vejr, hvor selv sommeren nogle dage kan være for ustadig til, at man kan sidde ude. Det, der kendetegner en udestue, er, at den er uopvarmet men godt isoleret. Her kan du sidde og nyde havens mange udtryk og det skiftende lys fra tidligt forår til sent efterår.

RIAS termotage er brugbare både ved nybyggeri og i forbindelse med renovering af udestuer.

En klar fordel ved at anvende termotag til udestuer er den isolerende evne kombineret med muligheden for lysgennemtrængning. Termotaget holder på varmen uden yderligere isolering, og gør det muligt at benytte udestuen, selv på en dag hvor udetemperaturen ikke er til det.

 

RIAS tagberegner hjælper dig til at vælge det rigtige tag

Med RIAS’ tagberegningsprogram kan du foretage helt nøjagtige beregninger på, hvilke materialer der skal bruges for at få et nyt termotag på en carport, terrasseoverdækning, udestue eller vinterhave. Systemet er på forhånd fyldt med korrekte produkter og beregninger, så du ud fra dine ønsker til slut kan printe en komplet indkøbsliste ud med alt, hvad du behøver til dit projekt. Du kan også blot nøjes med at medbringe beregningsnummeret, som bliver dannet til slut i beregningen, når du tager til din forhandler.

Find din nærmeste forhandler her 

 

Vælg den rigtige tagløsning til din udestue

Tykkelse - 16 mm og op til 55 mm tagplader er yderst effektive til udestuer.

Lys - spiller også meget ind på dit valg af termotag. Er solen skarp og på i mange timer af døgnet, så er opalhvid eller bronze nok at foretrække. Her bevares dagslyset uden at blænde og et yderst behageligt lysindfald opnås til glæde for alle i familien. Er beliggenheden mere skyggefuld, så vil glasklar, klar eller opalhvid være det rigtige valg. Hermed opnås isoleringen uden at berøve og dæmpe de lyse timer.

Heatstop - RIATHERM termotag findes i variant Heatstop (16 + 25 + 32 mm tykkelse) , som har specielle komponenter produceret ind i polycarbonaten, der dæmper varmeopbygningen i sommerperioden og samtidig har en glimrende kuldeisolering om vinteren. Pladen er dermed mere resistent over for solens skadelige virkninger, og opnår en længere levetid. Dermed opnås et resultat der forlænger udelivet og tagets levetid.

Heatstop effekten kan faktisk sikre at temperaturen i udestuen, på en varm sommerdag, er op til 13°C lavere end med termoplade uden Heatstop. 

U-værdi - synliggør, hvor effektiv isoleringen er. Jo lavere værdi - des bedre isoleringsevne. Skal du bruge termotag til en lukket udestue eller vinterhave, bør U-værdien være afpasset med U-værdien i vinduerne.

Til din udestue anbefaler vi en af følgende RIATHERM typer.
Hvis du har lav isolering i vinduespartierne, anbefaler vi vores RODENA termoplade.

RIATHERM termotag

RIATHERM 55 mm X-struktur, Opal

    Tykkelse Farve Lysgennemgang U-værdi, W/m2K
  55 mm Opal 32 % 0,8
  

Markedets mest isolerende termoplade. 
Har du lav-energiglas i dine vinduespartier, bør du vælge denne tagplade til din udestue. Pladen lever op til de krav til isoleringsværdi, der gælder for nybyggeri fra 2020 og frem.

 

 

RIATHERM 32 mm M-struktur, Heatstop, Opal

    Tykkelse Farve Lysgennemgang U-værdi, W/m2K
  32 mm Opal 30 % 1,2
  

En af markedets bedst isolerende termoplade. 
Har du lav-energiglas i dine vinduespartier, kan du vælge denne tagplade til din udestue. Heatstop-funktionen sikre dig, at temperaturen på en varm sommerdag er op til 13 grader lavere, end med en plade uden Heatstop.

 

RIATHERM 25 mm M-struktur, Heatstop, Opal

    Tykkelse Farve Lysgennemgang U-værdi, W/m2K
  25 mm Opal 32 % 1,4
     Pladen har en høj isoleringsevne, og er velegnet til din udestue. 
Heatstop-funktionen sikre dig, at temperaturen på en varm sommerdag er op til 13 grader lavere, end med en plade uden Heatstop.

 

RIATHERM 25 mm X-struktur, 2-farvet, Bronze/Opal underside

    Tykkelse Farve Lysgennemgang U-værdi, W/m2K
  25 mm Bronze/Opal 8 % 1,4
       Pladen har en bronzefarvet overside og en opalhvid underside. Pladen giver et flot "look" og du undgår et blændende lys i din udestue.

 

RIATHERM 16 mm X-struktur, Heatstop, Opal

    Tykkelse Farve Lysgennemgang U-værdi, W/m2K
  16 mm Opal 47 % 2,0
      

En plade med høj isoleringsevne der er velegnet til din udestue.
Heatstop-funktionen sikre dig, at temperaturen på en varm sommerdag er op til 13 grader lavere, end med en plade uden Heatstop.


RODENA termotag

RODENA 16 mm X-struktur, Opal

    Tykkelse Farve Lysgennemgang U-værdi, W/m2K
  16 mm Opal 55 % 2,0
       Særdeles velegnet til din udestue med enkeltlags vinduer eller termoruder med lav isoleringseffekt. Den opalhvide plade giver en behagelig lysgennemgang helt uden at blænde.

Ønsker du at se hele vores sortiment af tagprodukter, så kan du klikke her for at se vores fulde produktsortiment

RIAS A/S  |  Industrivej 11  |  4000 Roskilde  |  Tlf.: 46770000  |  info@rias.dk  |  CVR: 44065118

Kontakt

Kundeservice

Vores kundeservice sidder klar ved telefonerne for at tage imod dit opkald.

Telefontid

  • Mandag-torsdagkl. 07.30 - 16.00
  • Fredagkl. 07.30 - 15.30