FACADEPANELER

Polycarbonat facadepaneler ses mere og mere på store byggerier her i Danmark, og har igennem adskillige år bevist sit værd rundt om i Europa. RIAS Facadepaneler anvendes som hel eller delvis facadeløsning og giver store muligheder for at skabe spændende løsninger uden at gå på kompromis med de arkitektoniske tanker.

RIAS Facadepaneler er primært tiltænkt byggerier, hvor totaløkonomi, lette konstruktioner, bæredygtighed, genanvendelighed og masser af lys har en betydning.

Eksempler på projekter: Butikscentre, erhvervsbyggerier, lagerhaller, kontorbyggerier, boligbyggerier, sports- og aktivitetshaller.

Vores projektgalleri gir' ide om facadepanelernes fleksibilitet. Har du brug for sparring i forhold til dit byggeri, så tag endelig kontakt til os.

Kontakt projektservice

Fordele ved RIAS' Facadepaneler:

  • Unikke designmuligheder
  • Facader på facade
  • Ekstrem styrke, formstabilitet og høj vejrbestandighed
  • Stor lysgennemgang
  • God isoleringsevne
  • Spændende farvevirkninger
  • Ingen synlige samlinger, ubrudt facade m/Fer & Not system
  • Brandgodkendelse i klasse B-s 1, d0
  • Bæredygtighed og genanvendelighed - indeholder 15-40% genanvendt polycarbonat

INDUSTRI BYGGERI

Sorø Fjernvarme

Byggeprojekt med et godt miljøregnskab

Her ses Sorø Fjernvarme, der går fra naturgas til biomasse ved et nyt fjernvarmeanlæg. RIAS’ facadepaneler indgår som store vinduespartier i bygningens facade, hvor alle vinduer følger de skæve/dynamiske vinkler i bygningens konstruktion. Et vellykket miljømæssigt projekt, som RIAS kun kan være stolte af at være en del af.

Wind Estate

Klimaskærm og visitkort i ét

RIAS har hjulpet Randers-virksomheden Wind Estate med at slå to fluer med ét smæk ved at opføre en koldhal, hvor der bliver repareret vinger fra vindmøller. Forsiden og bagsiden af hallen er forsynet med meget store facadepaneler i polycarbonat fra RIAS, og udover at tillade dagslyset at strømme ind spiller panelerne en vigtig rolle som visuelt visitkort for virksomheden.

Facadepanelerne på forsiden er leveret med Wind Estates logo, og på bagsiden danner panelerne lodrette mønstre i flere farvenuancer.

Kvalitetschef Michael Schriver har været projektleder på byggeriet, og han siger, at det har været vigtigt for Wind Estate, at byggeriet i sit design hænger sammen med virksomhedens øvrige byggeri i erhvervsområdet på Læsøvej i den sydvestlige del af Randers kommune.

- En af de andre fordele ved facadepanelerne er, at der kommer så meget dagslys ind, at vi har et godt lys til arbejdet med at reparere vindmøllevinger i den 650 kvadratmeter store hal.

Det var i øvrigt efter at have set tilsvarende facadepaneler på en bygning ved Silkeborg, at Michael Schriver og virksomheden tog initiativ til at indarbejde panelerne i byggeriet i Randers.

Miljørigtig energi

Wind Estate er et af Danmarks førende energiselskaber med salg af miljørigtig energi som speciale. Selskabet leverer udelukkende strøm fra vindmøller og ejer ca. 300 vindmøller, som de selv står for drift og vedligeholdelse af.

Administrations- og lagerfaciliteterne i Randers er et af Danmarks første lavenergi erhvervsbyggerier med eget jordvarmeanlæg. Kontorer, lagre og værksteder har så lav varmeafgivelse, at virksomheden er fritaget for tilslutningen til naturgas, og i stedet er det et jordvarmeanlæg, der dækker det totale behov for varme og varmt vand – og for køling i årets varme måneder. Wind Estate har desuden installeret solceller på domicilets tage, og de dækker behovet for strøm i de solrige perioder.

Virksomheden har som mål at blive 100 procent fossilfri, og som et led i at forfølge den strategi arbejder Wind Estate med at lagre el på batterier til brug i de solfattige perioder af året.

Dacapo

Byggeprojekt med tanke for detaljerne

Dacapos to farverige haller viser, hvordan fleksiblitet, lethed og den brede farvepalette skaber unikke bygninger.

Aarhus havn - Samskip

Robust hal på havnen

Samskip har her bygget en moderne hal, der designmæssigt indgå i havnemiljøet samtidig med at være hårdfør og robust til forholdene.

KOMMERCIEL BYGGERI

Restaurant Braunstein

Restaurant på lånt tid i Køge Havn

Saddeltag af 20 mm facadepanel, hvor hele huset er designet til at kunne skilles ad på en måde, som gør det muligt at genanvende de fleste af husets materialer - enten ved at opføre huset et andet sted eller ved at gøre brug af materialerne i andre projekter. Årsagen hertil er at området på Køge Havn måske skal indgå i byens fremtidige klimasikring, og dermed lever restauranten på lånt tid ved kajkanten.

Taget er med til at give hele bygningen en arkitektur, som er inspireret af nabobygningerne og havnens karakteriske rå og industrielle stemning. Det er værd at bemærke, at der i den store tagkonstruktion er solpaneler, som gør huset stort set selvforsynende med strøm.

Et helt igennem bæredygtigt byggeri med en genial byggemetode. Bygningen er tegnet af ADEPT, og har vundet hædersprisen "Årets Byggeri 2021, kategori Erhverv".

Læs om bygningen og prisen

Vuggestuen Akvariet

Vuggestue med lys og trivsel i fokus

Vuggestuen Akvariet er bygget, ifølge arkitekten Dorte Mandrup, med henblik på at give børnene "en nuanceret og sanselig oplevelse af den fysiske omverden og mulighed for at søge de fysiske rammer, der kan opfylde dagens eller sindets skiftende behov". Huset er udformet, så der er skabt bedst plads til børnene, mest muligt sollys og størst variation i rummene både inde og ude.

Byggeriet har en prismeformet hovedbygning, som har fået den form for at give så meget sollys på de vestvendte udearealer som muligt. På prismens skrå udvendige flade fører en "aktivitetstrappe" op på taget af bygningen, hvor der er anlagt en tagterrasse med to meter højt elefantgræs. Tag og gavle i delvist gennemsigtigt, lyst plast bidrager til en god balance i husets ydre, som ellers fremstår i hårde materialer som glas og stål.

Fotograf: Jens Markus Lindhe

Vágar Lufthavn

Den stormfulde lufthavn på Færøerne

Projekt der tåler vindhastigheder på 55 m/s - tre lange gangtunneler bygget af facadepanel-vægge, termotag og med vinduer i massive PC plader. Flypassagerer kan gå tørskoet fra P-pladserne til ankomst- og afgangshallen og i læ for de hårde storme fra Nordatlanten.

Banegården Ravenna

Banegården der kan findes i mørket

Ved dette projekt har man valgt at banegården skulle være en flot lysende bygning, hvilket polycarbonat transmitere på bedste vis - endnu en fantastisk egenskab ved polycarbonat, og dermed facadepaneler.

ESP butiksfacade

Butiksfacade med blikfang

Med facadepaneler kan man, ligesom her, få en del opmærksomhed ved at gøre brug af flotte farver eller ved at bygge prangene.

LANDBRUGSBYGGERI

Fremtidsbyggeri Veksø

Maskinhal med naturligt lys

Her er valgt endegavle af RIAS' facadepaneler, som giver naturligt lys inde i hallen. Dermed sparres der på forbruget af elektrisk lys i hallen samtidig med at væggene er isolerende.

BYGGERI TIL SPORT/FRITID

Kolding Padel Center

Sportshal med illusionen af at være ude

Kolding Padel Center benytter 1.550 m2 transparente RIAS Facadepaneler til sportshallen, fordi de lukker mest muligt naturligt lys ind. Om aftenen forvandles bygningen til en flot lysende kube - nem at finde, selv på den mørkeste vinterdag.

Gullestrup hallen

Sportshal med et fantastisk lysindfald

Gullestrup hallen er renoveret med en endegavl, der gir' hallen et helt nyt naturligt lys udefra. Derudover er hallen smukt oplyst ved aftenaktivitet.

Jerslev multihal

Multihal med print

Jerslev multihal er renoveret med facadepaneler inkl. print af sportfigurer. Derudover går hallen godt ind i himlens blå farve, og virker frisk og imødekommende.

Feddet camping

Indendørs pool med masser af dagslys

Feddet camping anvender her facadepaneler for at give gæsterne et indtryg af at svømme i det fri. Der kommer rigtig meget dagslys ind, som gør poolområdet lyst og venligt.