OVENLYS I TAGET

Udnyt dagslyset ved ovenlys

Ovenlys, rytterlys og shedtag er alle tagkonstruktioner med lidt eller meget lysindfald. Vi ser det meget anvendt i store industri- og lagerbygninger, eller i forbindelse med indkøbscentre og sportshaller. Derudover ses flere smukke og arkitektonisk spændende byggerier også med et loft, hvor lysindfald er indarbejdet, som en stor del af atmosfæren i rummet f.eks. ved massage i en hamam.

Alt efter formål, så har vi standard lysplader med/uden MK-godkendelsen MK 5.33/1663 (faldsikret). Hertil kommer der alle de løsninger, hvor resultatet ikke ligger inden for standardmål, og her kommer plader af polycarbonat til sin ret, RIATHERM termotag og RIAS’ Facadepaneler. Det kan være klare, massive polycarbonat plader, hvor himlen kommer helt ind i rummet – eller termoplader/-paneler i opal, der er isolerende samtidig med at slippe et behageligt dagslys igennem, uden at blænde.

Herunder ses et projektgalleri af forskellige løsninger, som viser hvor og hvordan ovenlys, rytterlys og shedtag anvendes. Har du brug for sparring i forhold til dit byggeri, så tag endelig kontakt til os.

INDUSTRI BYGGERI

Maskinhal med lysbånd

Kæmpe bygning med naturligt lys

Nakskov værft består af en kæmpe stor hal med meget lange lysbånd.

KOMMERCIEL BYGGERI

Storkontor med ovenlys

Hamam - tyrkisk bad

BYGGERI TIL SPORT/FRITID

Kæmpe skatercity med naturligt lysindfald

Set udefra er designet af skatercity i Haderslev nærmest et helt månelandskab med en flot ufo. Her er der anvendt lysbånd af termotag, som giver rigtig god lys i hallen.