ABS

Acrylnitril-butadien-styren

ABS er et amorf ikke transparent materiale med god ridsebestandighed, god slagstyrke - også i kulde. ABS er god at termoforme og kan nemt limes og trykkes på. ABS har en god stivhed og dimensionsstabilitet og en høj overfladehårdhed.

Anvendelse
Anvendelse

Materialet kan anvendes inden for en lang række anvendelsesområder som kabinetter til telefoner, computere og printere, legoklodser, interiørdele til biler & kufferter. I køleindustrien anvendes det ofte til indvendige kabinetter i b.la. køle- og fryseskabe.

Mekaniske egenskaber
Mekaniske egenskaber

ABS har gode mekaniske egenskaber som høj slagstyrke og stivhed, stor overfladehårdhed og god dimensionsstabilitet.

Temperatur
Temperatur

Anvendelsestemperaturen for ABS er som standard fra -30 til +75 grader.

Varianter
Varianter

ABS kan fås i typer, der UV-bestandig og brandhæmmet og findes som standard på lager som plader og stænger. Ved et ønske om særfarver og narvede overflader kan vi ofte skaffe disse med lave minimumsmængder.

Kemikalieresistens
Kemikalieresistens

Plasttypen ABS er bestandig i forbindelse med svage vandige opløsninger af syre, baser og salte. materialet har kun begrænset bestandighed over for olie og fedt og er slet ikke bestandig over for opløsningsmidler.

Brand
Brand

ABS har brandgodkendelsen HB efter UL94.

Miljø
Miljø

Som standart lever ABS op til RoHS direktivet.

Bearbejdning
Bearbejdning

ABS kan bearbejdes med almindeligt spåntagende udstyr samt termoformes, limes og svejses. Det er ligeledes muligt at overflade belægge ABS.

OBS
OBS

Vi gør opmærksom på, at Plasttypen har en ringe bestandighed over for organiske opløsningsmidler og at umodificerede typer har en dårlig UV bestandighed.

ABS - Lagersortiment

Vælg plader, stænger eller hele vores ABS lagersortiment