PEEK

Polyetheretherketon

PEEK er et delkrystallinsk materiale, som bruges hvor der stilles store krav til mekanisk styrke, temperatur og kemikaliebestandighed.

Anvendelse
Anvendelse

PEEK anvendes inden for en lang række industrier. Materialet finder ofte anvendelse inden for maskin-, elektronik-, fødevare-, kemisk- og medicinalteknisk industri. Inden for disse industrier anvendes PEEK ofte til sliddele, som tandhjul, pumpedele, glidelejer, dyser, stempel- & pakningsringe samt til finmekaniske dele.

Mekaniske egenskaber
Mekaniske egenskaber

PEEK tages ofte i anvendelse på grund af sine gode mekaniske egenskaber. PEEK udmærker sig ved sin gode slid- og friktionsegenskaber, samt store dimensionsstabilitet. Materialet har en høj stivhed og krybebrudstyrke, men en ringe kærvslagstyrke. PEEK har en stor bestandighed over for kemikalier samt en stor hydrolysebestandighed. For standart kvaliteter har materialet gode elektriske og dielektriske egenskaber.

Temperatur
Temperatur

PEEK har en høj kontinuerlig temperaturbestandighed og har en meget høj formbestandighed også ved høje temperaturer. Anvendelsestemperaturen for PEEK er fra ca. -65 til +260 grader og kortvarigt op til ca. +300 grader.

Varianter
Varianter

Som standard fås PEEK i plader og stænger. Vi kan skaffe typer med smøremiddel for bedre friktion og typer med glas og carbon for højere styrke og stivhed.

Kemikalieresistens
Kemikalieresistens

Dårlig bestandighed over for acetone og koncentreret svovl og salpetersyre. PEEK har meget stor strålingsbestandighed både over for røntgen- og gammastråler. Da PEEK kan gammasteriliseres bruges det blandt andet til medicinske instrumenter inden for medicinalindustrien. Materialet kan skaffes i en medical grade (PEEK MG) som egner sig specielt til dette område.

Brand
Brand

PEEK er brandklassificeret V0 efter UL 94.

Miljø
Miljø

PEEK opfylder RoHS direktivet

Bearbejdning
Bearbejdning

Det er muligt at bearbejde PEEK med almindeligt spåntagende udstyr og kan klæbes med cyanoacrylat og epoxyklæbere. Det er ligeledes muligt både at ultralyd og friktionssvejse materialet.

Food
Food

PEEK kan skaffes i en Food grade variant (PEEK FG), som egner sig til kontakt med fødevarer.

OBS
OBS

Vi gør opmærksom på, at materialet har dårlig bestandighed over for acetone og koncentreret svovl og salpetersyre.

PEEK - Lagersortiment

Vælg plader, stænger, rør eller hele vores PEEK lagersortiment