PE

Polyethylen

PEHD er en delkrystallinsk uigennemsigtigt termoplast, som har en god bestandighed over for mange kemikalier og fugt. PE har en høj kærvslagstyrke og isoleringsevne. Visse typer har en meget lav friktionskoefficient. PEHD findes som standard i 3 typer. PEHD 300, PEHD 500 og PEHD 1000. Dit valg af materiale vil afhænge af din applikation og dine krav til denne. Polyethylen findes også i andre kvaliteter, såsom PELD (Low density) med mønstret (dørk) overflade, eller i en PE100 kvalitet.

Anvendelse
Anvendelse

PEHD 300 anvendes ofte til lager- og transportbeholdere, bejdsekar, dybtrækdele, udsugningsanlæg, ventilatorer samt kabinetter og redskabsdele mv. PEHD 500 & PEHD 100 anvendes ofte til kugle- & glidelejer, standseunderlag, stød- & borebeskyttelseslister, glideskinner, tandhjul, skærebrædder samt til beklædnings af vognlad mv.

Mekaniske egenskaber
Mekaniske egenskaber

Materialet har en stor sejhed, også ved lave temperaturer, gode slidegenskaber og god resistens over for træthedsbrud.

Temperatur
Temperatur

Anvendelsestemperatur er som standard -60 til +80 grader og nogle typer helt ned til -110 grader.

Varianter
Varianter

Polyethylen findes som standard i ekstruderede og pressede plader, eller som stænger, rør og svejsetråd. PE kan skaffes i mange farver, men findes på lager i farverne natur og sort og enkelte i grøn. Det er også muligt at skaffe PEHD som er brandhæmmende.

Kemikalieresistens
Kemikalieresistens

PEHD har en stor tæthed over for vanddamp og optager derfor ikke så meget vand. Materialet er ikke bestandigt over for stærkt oxiderende kemikalier som salpetersyre, men er bestandig over for mange organiske opløsningsmidler.

Brand
Brand

Kan fås som brandhæmmende type.

Miljø
Miljø

PEHD opfyldes RoHS direktivet

Bearbejdning
Bearbejdning

PEHD kan bearbejdes med spåntagende værktøj. Vi gør opmærksom på, at materialet er langspånet, så man skal være påpasselig med spånopbygning. PEHD 300 er svejsbar og har gode vakuum-formningsegenskaber, mens PEHD 500 og 1000 har ringe svejsbarhed. Ved svejsning af PEHD er det vigtigt at du bruger en svejsetråd af samme kvalitet som dit plademateriale. Hos RIAS er vi også leveringsdygtige i svejsetråd til din opgave.

Food
Food

Visse typer er egnet til kontakt med fødevare.

OBS
OBS

Vi gør opmærksom på, at PEHD har en blød overflade og ringe dimensionsstabilitet. Materialet har generelt dårlige klæbe- & lakeringsegenskaber og umodificerede kvaliteter har ringe UV bestandighed.

PE - Lagersortiment

Vælg plader, stænger, tilbehør eller hele vores PE lagersortiment