PP

Polypropylen

PP er en delkrystallinsk ikke transparent termoplast, som udmærker sig ved at have god bestandighed over for mange kemikalier, hvorfor PP ofte bliver brugt til beholdere og flasker. Specielle PP typer (CO-PP) bliver brugt i bl.a. biler og til kabinetter til støvsuger og køkkenmaskiner. Den kvalitet som oftest bliver solgt som plasthalvfabrikata i plader er PP-H.

Anvendelse
Anvendelse

PP bliver ofte anvendt inden for den kemiske industri. Typiske applikationerne er kar, beholdere, laboratorievaske, pumpedele, rørsystemer og ventilationsudstyr. Endvidere kan PP bruges til finmekaniske komponenter, medicinske artikler, kabinetter mv.

Mekaniske egenskaber
Mekaniske egenskaber

Polypropylen har en høj slagstyrke samt god udmattelsesstyrke og kendes for sin gode ”hængsel virkning.” Materialet har en tendens til koldflydning og ved minustemperaturer bliver PP sprødt.

Temperatur
Temperatur

Den gennerelle anvendelsestemperatur for PP er fra +5 til + 85 grader.

Varianter
Varianter

PP-H fås som standard i form af plader og stænger fra lager, mens PP-C kan skaffes på forespørgsel. Vi har PP-H på lager i farverne natur og grå, men andre farver kan skaffes. Det er også muligt at skaffe specielle kuldestabiliserede typer.

Kemikalieresistens
Kemikalieresistens

PP er ikke bestandig over for oxiderende medier og kulbrinter, men er hydrolysebestandig.

Brand
Brand

Er som standard brandklassificeret HB efter UL94.

Miljø
Miljø

PP lever op til kravene i RoHS direktivet

Bearbejdning
Bearbejdning

Materialet kan bearbejdes med spåntagende værktøj, men materialet er langspånet, så du skal være påpasselig med spånopbygning. PP er svejsbar og har gode vakuumformningsegenskaber for specialtyper. Hos RIAS er vi også leveringsdygtige i PP-C svejsetråd fra lager.

Food
Food

Nogle typer er egnet til kontakt med fødevarer.

OBS
OBS

Vi gør opmærksom på, at PP har dårlige klæbe- og lakeringsegenskaber, ringe UV bestandighed (for U-modificerede kvaliteter), samt ringe dimensionsstabilitet og lav slidstyrke.

PP - Lagersortiment

Vælg plader, stænger, tilbehør eller hele vores PP lagersortiment