PVC

Polyvinylchlorid

PVC er en amorf termoplast, som har god bestandighed over for mange kemikalier. PVC har en god elektrisk isoleringsevne og lav vandabsorption. Massiv PVC er kendetegnet ved god mekanisk styrke, stivhed, hårdhed og dimensionsstabilitet, men findes også i varianter som blød PVC og opskummet PVC.

Anvendelse
Anvendelse

PVC Anvendes i stor udstrækning i bygnings-, maskin- og skilteindustrien. Inden for byggeriet anvendes materialet ofte til tagrender, tagplader, som gulvbelægning eller til vinduesrammer mv. Inden for industrien anvendes PVC typisk til kabler, rør og rørsystemer eller til tanke. Blød PVC bruges ligeledes inden for industrien, hvor det tages i anvendelse som lamelgardiner i porte og fryserum. Inden for skilte- & den visuelle industri anvendes PVC til lamper og skilte, og den bløde PVC anvendes ofte til skæreunderlag.

Mekaniske egenskaber
Mekaniske egenskaber

Massiv PVC er kendetegnet ved god mekanisk styrke, stivhed, hårdhed og dimensionsstabilitet.

Temperatur
Temperatur

Anvendelsestemperatur for materialet er som standard -10 til +60 grader, mens visse typer af bløde PVC kan bruges helt ned til –40 grader.

Varianter
Varianter

Massiv PVC kan vi levere som plader, folier, rør og stænger. Opskummet PVC kan leveres som plader med forskellig overfladeglans og i forskellige farver. Blød PVC kan leveres i ruller inkl. tilbehør til ophængning hvis disse skal bruges som lamelgardiner.

Kemikalieresistens
Kemikalieresistens

PVC er generelt bestandig over for mange syrer og baser, samt benzin, fedt og olier. PVC er derimod ikke bestandig over for estre, ketoner og aromatiske kulbrinter.

Brand
Brand

På Grund af sin opbygning med klormolekyler er PVC brandhæmmet og er klassificeret V0 efter UL94.

Miljø
Miljø

PVC opfylder RoHS direktiv. Som en del af vores arbejde med PVC, er vi medstifter og medlem af WUPPI ordningen. WUPPI er en genindsamlingsordning, som sikre at hård PVC bliver indsamlet og genanvendt.

Bearbejdning
Bearbejdning

PVC kan let bearbejdes med almindelige håndværktøjer og spåntagende udstyr. PVC er kortspånet og generelt god at bearbejde. Materialet kan klæbes med flere forskellige typer klæber og har gode svejseegenskaber.

Food
Food

Nogle typer er egnet til kontakt med fødevarer.

OBS
OBS

Vi gør opmærksom på, at PVC som standard er kuldeskør, men enkelte modificerede typer godt kan tåle frost.

PVC - Lagersortiment

Vælg plader, folier, stænger, rør, tilbehør eller hele vores PVC lagersortiment