PS

Polystyren

PS er en amorf termoplast, der kendetegnes ved rimeligt gode mekaniske egenskaber i form af god hårdhed og stivhed. Materialet har endvidere gode elektrisk isolerende egenskaber, er nemt at forme, har i klar udførelse en god transparens med ca. 90% lysgennemgang. PS findes i modificerede typer med forbedret slagstyrke.

Anvendelse
Anvendelse

Polystyren anvendes ofte til Legetøj, kabinetter, beholdere til fødevarer, køleskabsinteriør, engangsservice, sanitære artikler, skilte mv.

Mekaniske egenskaber
Mekaniske egenskaber

kendetegnes ved god hårdhed og stivhed, samt gode elektrisk isolerende egenskaber. Findes i modificerede typer med forbedret slagstyrke.

Temperatur
Temperatur

Anvendelsestemperatur fra -20 til +65 grader.

Varianter
Varianter

Kan standard leveres som plader/folier fra vores lager med dag til dag levering. Vi har også PS – UV, med forbedret UV-bestandighed, HIPS spejl (spejleffekt) og typer med forhøjet slagstyrke på lager. Ved behov for særfarver eller narvede overflader, kan PS ofte skaffes med lave minimumsmængder.

Kemikalieresistens
Kemikalieresistens

Som standard er PS Bestandig over for svage vandige opløsninger af syre, baser og salte og har en begrænset bestandighed over for olie og fedt. Materialet er ikke bestandig over for opløsningsmidler.

Brand
Brand

PS er brandklassificeret HB efter UL94

Miljø
Miljø

PS opfylder RoHS direktivet

Bearbejdning
Bearbejdning

Polystyren kan bearbejdes med almindelige skærende værktøjer, med høj hastighed og med lav tilspænding. Det er også muligt både at lime, svejse og overfladebelægge PS.

Food
Food

Specielle typer er egnet til fødevarekontakt.

OBS
OBS

Vi gør opmærksom på, at umodificerede typer har ringe UV bestandighed.

PS - Lagersortiment

Her kan du vælge at se hele vores PS lagersortiment