PMMA

Polymethylmethacrylat

PMMA kaldes akryl og ofte bruges betegnelsen PLEXIGLAS®. PMMA er et amorf termoplast, som er meget gennemsigtig og optisk ren. Akryl er rigtig god at bruge til udendørs emner. Akryl har generelt en høj stivhed, er dimensionsstabilt og et lavt vandoptag. Akryl tages ofte i brug, som erstatning for glas, da vægtfylden er under det halve.

Anvendelse
Anvendelse

Akryl bruges ofte hvor der er krav til høj transparens. Det kan være til ruder som ovenlys, i både, campingvogne eller som forsatsvinduer om vinteren. Andre applikationer hvor akryl, eller PLEXIGLAS®, bruges er til solskærme, skilte, lamper, udstillingsmontre, displays, akvarier, afskærmninger, møbler mv.

Mekaniske egenskaber
Mekaniske egenskaber

PMMA har en høj stivhed, er dimensionsstabil og har et lav vandoptag. Desuden har materialet gode poleringsegenskaber.

Temperatur
Temperatur

Anvendelsestemperaturen for XT akryl er -20 til +70 grader, og for støbt akryl er den -20 til +80 grader.

Varianter
Varianter

Vi leverer som standard akryl i plader, rør, blokke og stænger i ekstruderet og støbt kvalitet. Vi har stort sortiment af mange forskellige farvede varianter, slagfaste og ridserobuste typer, samt coatede typer for beskyttelse mod graffiti og kemikalier, på lager. PMMA, som det alsidige produkt det er, findes også med mønstrede overflader, og som satinice eller spejl.

Kemikalieresistens
Kemikalieresistens

Akryl kan modstå, til en hvis grad, fortyndede syrer, alkaliske opløsninger, animalske og vegetabilske fedstoffer og olier, men kan ikke tåle stærke syrer, alkoholer, acetone, klorholdige og organiske opløsningsmidler.

Brand
Brand

PMMA er et materiale der brænder godt, men uden røgudvikling. Akryl er klassificeret efter EN 13501-1 som klasse E.

Miljø
Miljø

Som standard opfylder materialet RoHS direktivet.

Bearbejdning
Bearbejdning

Akryl kan bearbejdes med almindelige håndværktøjer herunder boring, fræsning og savning. Materialet kan også laserskæres, poleret, limes og varmformes.

Food
Food

Visse typer er egnet til kontakt med fødevarer.

OBS
OBS

Vi gør opmærksom på at materialet er spændingsrevnefølsomt og har en lav slagstyrke.

PMMA - Lagersortiment

Vælg plader, folier, stænger, rør, tilbehør eller hele vores PMMA lagersortiment