PC

Polycarbonat

PC er et amorft transparent materiale med gode optiske egenskaber. PC er især kendt for sin ekstremt gode slagstyrke både i kulde og ved høj temperatur. Standard PC er god at termoforme, og er velegnet til tryk og limning.

Anvendelse
Anvendelse

Klassiske anvendelsesområder for PC er til lygteglas til biler, maskinafskærmninger, udstillingsmontrer, indbruds- & skudsikkert glas, tagplader, sikkerhedsskærme, fartøjsruder mv.

Mekaniske egenskaber
Mekaniske egenskaber

Polycarbonat udmærker sig ved sin meget høje slagstyrke, høj viskositet også kaldet strækforlængelse (>80 %) samt jævnt fordelt stivhed over hele anvendelsestemperaturområdet.

Temperatur
Temperatur

Anvendelsestemperaturen for PC er fra -40 til +120 grader.

Varianter
Varianter

Vi har hos RIAS både massive plader, flerlagsplader - også kaldet ribbeplader, rør, stænger, folier og kontorstoleunderlag på lager med dag til dag levering. PC findes i forskellige typer, med forbedrede egenskaber. Polycarbonat kan tilbydes i en UV stabiliseret udgave, en AR version med høj ridsefasthed, en FR udgave med brandhæmmende egenskaber og en SDX/SDX-F udgave med beskyttelse mod statisk elektricitet/elektriske ladninger.

Kemikalieresistens
Kemikalieresistens

PC er bestandig i forbindelse med svage vandige opløsninger af syre og salte, men ikke så bestandig over for olie og fedt. Materialet er ikke bestandig over for opløsningsmidler.

Brand
Brand

Som standard er PC massive- og kanalplader testet efter EN13501-1 og er klassificeret B-s1, d0. Vi gør opmærksom på at det kan variere efter tykkelse og opalitet. Ved behov for højere brandklassifikation, findes der brandhæmmende typer - PC FR.

Miljø
Miljø

Polycarbonat opfylder RoHS direktivet

Bearbejdning
Bearbejdning

PC kan bearbejdes med spåntagende værktøjer. Polycarbonat kan både kold- & varmbukkes. Ved koldbukning må tykkelsen ikke være mere end 6 mm, og matricen skal være skarp. Varmbukning anbefales hvis der skal udføres en lille bukkeradius. Materialet har gode stanse og klippe egenskaber, og kan ultralyds-, friktions- og varmeluft-svejses.

Food
Food

PC FG (food grade) er godkendt til kontakt med fødevarer. Denne type kan skaffes på forespørgsel.

OBS
OBS

Vi gør opmærksom på ringe UV bestandighed hvis materialet ikke er UV-stabiliseret. Som standard er PC ikke ridserobust og er hydrolysefølsom, og kan derfor ikke anvendes i forbindelse med vand over 60 oC.

PC - Lagersortiment

Vælg plader, folier, stænger, rør, kontorstoleunderlag eller hele vores PC lagersortiment