Et stærkt alternativ til is

Spar på energiforbruget og skøjt året rundt: Plader til skøjtebaner uden is

Skøjtebaner er populære faciliteter, som tiltrækker folk i alle aldre. Dog er skøjtebaner dyre i brug og kræver specialiserede installationer, løbende vedligeholdelse og hensyn til klimatiske forhold... Det har vi en løsning på - uden at du behøver at gå på kompromis med skøjteglæden.

Polystone® polar X plader er specielt designet til syntetiske skøjtebaner. Der er tale om en perfekt overflade til skøjteløb, og der kræves ingen nedkøling - heller ikke om sommeren. Derudover har Polystone® polar X følgende fordele i forhold til andre materialer på markedet:

  • 30 procent bedre glidevirkning (se graf nederst på siden)
  • Stabile glideegenskaber
  • Tør og vedligeholdelsesvenlig overflade

På hvilken måde adskiller Polystone® polar X sig fra konventionelle materialer?

Konventionelle materialer, der anvendes i industrien til at lave kunstige skøjtebaner, bliver ofte gjort glatte ved en oliemodificeret film. Denne proces vil på længere sigt minimere glideegenskaberne, og overfladen vil tiltrække snavs og støv, hvilket kan resultere i øget behov for vedligeholdelse. Polystone® polar X har en overflade, som sikrer en lang levetid samtidig med at overfladen er tør og derfor vedligeholdelsesvenlig.

Dine fordele med Polystone® polar X

 

Økonomisk

Det høje energiforbrug, der kræves på skøjtebaner til køling, er ikke nødvendigt her. Med en syntetisk skøjtebane lavet af Polystone® polar X er "istiden" mulig hele året rundt – uden tidskrævende og omkostningstung nedkøling.

Langtidsholdbar

Polystone® polar X tilbyder varige og ensartede overfladeegenskaber. Der er ingen nedgang i glidevirkningen på grund af migration af smøremidler.

Fremragende glideegenskaber

Videnskabelige tests (se graf) bekræfter, at produktet har en 30 % lavere glidefriktionskoefficient (μ: 0,130) end konventionelt oliemodificeret materiale (μ: 0,185). Det er derfor en stor fornøjelse at skate på overfladen, mens der også er mindre slid på skøjterne.

 

Vejrbestandig

Polystone® polar X er modstandsdygtig over for UV-stråler og er derfor velegnet til langvarig udendørs brug. Overfladen påvirkes ikke af nedbør, og sne/is kan skrabes af uden at beskadige overfladen.

Hvad er Polystone® polar X egnet til?

Med Polystone® polar X er der skøjteløb på kunstig is til alle – både til hobby/fritid og til professionelle sportsfolk. Eksempler på skøjtebane:

  • Sportsstadioner
  • Offentlige skøjtebaner
  • Event arenaer
  • Træningscentre
  • Curlingbaner

Den syntetiske skøjtebane kan laves i enhver tænkelig form. Vores Polystone® polar X plader kan let tilpasses ved hjælp af almindelige træbearbejdningsværktøjer.

Testparametre: Rustfrit stål, hastighed på 0,5 m/sek. med overfladetryk på 0,6 MPa i 24 timer. Testen blev udført under anvendelsesrelaterede betingelser på et tribologisk testapparat udviklet i samarbejde med forskere. Glidningen som reaktion på bladets materiale blev simuleret med rustfrit stål. Polystone® polar X blev sammenlignet med et standardprodukt fremstillet af et konventionelt oliemodificeret materiale.

Er det sjovt at skøjte på en kunstig skøjtebane?

Skøjte- og bremsebevægelserne er de samme på Polystone® polar X som på is, men der kræves en smule mere fysisk indsats, hvilket betyder mere motion for musklerne. En syntetisk skøjtebane vil afbøde slaget ved ethvert fald og dermed reducere risikoen for skader i forhold til fald på is.

Tøv ikke med at kontakte os, hvis du ønsker yderligere oplysninger

 

Ring eller send en mail