Roskilde Festival – klædt i plast

Det spiller bare…

Roskilde Festival har, så længe vi kan huske, gjort brug af plast på helt fantastiske kreative måder. Hvis du ikke selv har været en fast festivaldeltager, så vil du her kunne få syn for sagen… plast er som skabt til party. Har du allerede set flere af disse tiltag i plast på Roskilde Festival, så håber vi at det er gode minder, som der forhåbentlig snart kan komme flere af.

Scenen Apollo og Countdown

I flere år var scenen Apollo på Roskilde Festival iklædt Polycarbonat i form af 10 mm tykke termoplader, der yderst effektivt gav festivalgæsterne et fedt lysshow. Polycarbonat transmitterer lys på den helt rigtige måde, spørg du proff inden for branchen.

Her blev de glade festival gæster mødt med elektronisk musik, der i den grad blev understøttet af en scene, der levede sig ind i musikken. Det var en oplevelse - ingen tvivl om det.

Helt præcist… 4.000 m2 polycarbonatplader blev monteret på scene, tårne og boder ved Apolloscenen. Et sammenhængende rum blev skabt - publikum fik en 360 graders oplevelse - en eksplosion af lys og lyd. 

En anden scene blev skabt af to gæve og entusiastiske gutter, Martin Stenmann og Casper Damkier, der sammen med deres team fik Roskilde Festivals Countdown Scenen sat op i flere år. Her gav RIAS’ trapezplader scene det helt rigtige look på fronten.

Alle de mange fede lyseffekter, som har præget scenen igennem årene, kom flot igennem RIAS’ trapezplader.

Genbrug af gammel scene

Hvad gør man med termopladerne, når de ikke længere skal bruges til Apollo scenen? De fejler jo ingenting, og kan holde i mange år endnu… Plastpladerne blev selvfølgelig genbrugt back stage.

Der blev skabt overdækninger, som sikrede at man både kunne være i læ for den bagende sol i løbet af dagen og senere kunne holde fugten fra aftenduggen væk. Og et lille listigt barmiljø har da også fået plastpladerne i spil – her ses baren som i den grad er slagfast og kan tåle rigelige mængder af fugt.

Roskilde Festival står skrevet i plast…

Roskilde Festival har igennem tiden anvendt plast til mange kreative formål, ja endda til at skrive navnet i plast. Det gør det hele meget mere festligt, når man bliver mødt med en indgang fyldt med spotlight – pyntet godt op med diskokugler og bogstaver i PLEXIGLAS®.

På festivalpladsen har der været podier beklædt med RIATHERM termoplader og de flottest busskure RIAS har set… beklædt med spejl akryl.

Men… det slutter ikke her! Backstage Village gjorde brug af RIAS’ trapezplader og termoplader, så kendisser kunne få ly og læ i al slags vejr i de forskellige huse i det område.

Der er mange gode og kreative minder fra Roskilde Festival igennem tiden. Det bliver spændende at se, hvad ”next step” er for Roskilde Festival.